El Taller Baix Camp de Reus es prepara per als actes de celebració dels seus 40 anys d’història

L’acte central de l’aniversari tindrà lloc el dimecres 20 de novembre al Teatre Bartrina de Reus amb la presentació de l’auca de l’entitat, creada per la il·lustradora Pilarín Bayés i l’historiador reusenc Jordi Rius.
Imatge d'arxiu d'uns usuaris del Taller Baix Camp treballant al centre ocupacional | Àngel Ullate
 

El Taller Baix Camp de Reus està de celebració. Durant el novembre d’aquest 2019 l'entitat reusenca celebrarà el seu quarantè aniversari. El plat fort de la commemoració de l’efemèride tindrà lloc el pròxim 20 de novembre al Teatre Bartrina. L’acte servirà per presentar l’auca dels 40 anys d'història del centre, creada per la il·lustradora Pilarín Bayés i l’historiador reusenc Jordi Rius.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Tal com explica l'entitat, els dos creadors es van impregnar de la història del centre durant una visita que van fer a les instal·lacions el juny passat, en la que van conèixer de primera mà els fets més rellevants i les anècdotes que ha viscut el Taller Baix Camp des del 1979. D’aquesta visita n’han sorgit 12 vinyetes acompanyades de 12 rodolins que resumeixen aquests 40 anys d’història des de la seva singular mirada.

 

La presentació de l’acte comptarà amb la presència de Bayés i Rius, que amb les seves paraules i dibuixos explicaran la història d’aquestes quatre dècades de vida de l’entitat. A més, l’acte commemoratiu dels 40 anys també comptarà amb l’actuació del grup de teatre del Taller, dirigit per l’actriu reusenca Helena Tarragó i amb la tradicional bufada d’espelmes.

 

L’auca s’ha editat en dos formats, en pòster i en llibret, i es podrà adquirir el mateix dia de la presentació i, qui ho desitgi, podrà endur-se-la signada pels seus autors.

 

Imatge de la portada de l'auca dels 40 anys del Taller Baix Camp | Cedida

 

El mes de novembre està atapeït d’actes per celebrar els 40 anys

Més enllà de la presentació de l’auca, la II Caminada solidària d’aquest diumenge 17 de novembre servirà per donar el tret de sortida dels 40 anys de celebració. L’objectiu de la caminada és recollir fons per poder tirar endavant els diferents projectes que té l’associació, com el projecte de desenvolupament cognitiu.

 

El Centre Ocupacional del carrer Víctor Català serà el centre neuràlgic de la caminada i punt de sortida i arribada. La caminada d’aquest any compta amb la col·laboració especial de Pemi Rovirosa i Jimmy Pinyol dels Lax’n’Busto, que en acabar la caminada faran un concert interpretant peces del seu repertori. Les inscripcions es poden fer fins al mateix dia de la cursa a la pàgina web de Reus Esport i Lleure.

 

Els actes de celebració es tancaran el dia 30 amb la ‘TBC Fashion Show. Una passarel·la sense límits’, una desfilada de moda inclusiva, que tindrà lloc a l’Espai Llibertat del Museu de Reus, en el que desfilaran per la mateixa passarel·la models amb i sense discapacitat intel·lectual.

 

El Taller Baix Camp, que va néixer el 1979 de la iniciativa d’un grup de pares i mares amb fills amb discapacitat intel·lectual, avui atén i dóna suport a més de 330 persones i a les seves famílies per a millorar la seva qualitat de vida.

 

Més notícies de la categoria Reus