Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Reus reprèn l'assessorament sobre l'estalvi d'aigua, gas i electricitat

De gener a juliol 635 persones ja han utilitzat aquest servei
Imatge d'uns dels tallers ja celebrats | cedida

 

 

Després de l'aturada d'agost, l'ajuntament de la capital del Baix Camp reprèn el servei personalitzat d'assessorament sobre l'estalvi en la factura d'aigua, gas i electricitat, així com els tallers oberts que organitza la Regidoria de Benestar Social a través del Pla Local d'Inclusió Social, la Regidoria de Medi Ambient i Ocupació i Aigües de Reus.

 

D'aquesta manera, el servei d'assessorament individual es pot fer al Punt d'Assessorament Energètic (PAE), que està operatiu dos dies a la setmana a diferents centres cívics del municipi; mentre que, aquest mes de setembre, es farà un taller d'estalvi energètic aquest dijous 13 al Centre Cívic del Carme, i un el dimecres 26 al Centre Cívic Llevant.

 

Aquests tallers que es van iniciar en el marc de la Setmana Europea de l'Energia de l'any 2014, aporten als participants xerrades on es donen pautes per disminuir el consum i la despesa energètica a casa, per entendre la nova factura elèctrica, de gas i d'aigua, per conèixer les diferents modalitats de contractació, per poder establir les bases d'una comptabilitat energètica domèstica més precisa i per a realitzar una millora de l'eficiència, i per tant, d'estalvi energètic potencial.

 

Pel que fa al Punt d'Assessorament Energètic (PAE) que es va posar en marxa l'any 2017, va néixer amb el mateix objectiu de fomentar el consum responsable de l'energia, i més enllà de l'atenció als interessats per iniciativa pròpia, acull també persones derivades per professionals, pels Serveis Socials, o per altres entitats socials com Càritas, Creu Roja, Sant Vicents de Paul...

 

El PAE, que enguany ja ha atès 471 persones, permet consultar, amb cita prèvia, si es té la possibilitat de reduir la despesa acollint-se a algun tipus de bonificació o millora en l'ús dels subministraments. A més a més, un professional del col·legi d'enginyers revisa cada cas per tal de fer les recomanacions pertinents per la millora de l'eficiència energètica i la disminució de la despesa; ja sigui amb canvis de tarifa, de companyia, o entre  d'altres, fer la tramitació del Bo Social.

 

 

Calendari de tallers d'estalvi energètic

 

— Dijous 13 de setembre: Centre Cívic del Carme, de 10 a 11 h.

— Dimecres 26 de setembre: Centre Cívic Llevant, de 10 a 11 h.

— Dimecres 10 d'octubre: Casal de Dones, de 10 a 11 h.

— Dijous 25 d'octubre: Centre Cívic Migjorn, de 10 a 11 h.

— Dimecres 7 de novembre: Centre Cívic Ponent: d'11 a 12 h.

— Dijous 13 de desembre: Centre Cívic Llevant, de 10 a 11 h.

 

Horaris i punts d'atenció per a l'assessorament personalitzat

— Centre Cívic del Carme: dimecres de 16 a 19 h.

— Centre Cívic Llevant: dijous de 9 a 13 h.

— Centre Cívic Ponent: dijous de 15 a 19 h.

 

L'atenció personalitzada requereix demanar cita prèvia a través del telèfon 977 010 010 o la pàgina web de l'Ajuntament.

 

Centre Cívic Llevant | Cedida

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris