Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades en paper d'avui dimarts, 19 de març

El Casal de les Dones de Reus impartirà cinc nous tallers a la tardor

Les festes majors tindran un protocol per agressions sexistes i s'elaborarà un pla de polítiques de gènere
Imatge d'arxiu del Casal de les Dones | TarragonaDigital.com

 

Es presenta una tardor plena d'activitats pel Casal de les Dones Reus que adquireixen com a objectiu principal durant aquest període centrar-se en els drets del col·lectiu LGTBI, la igualtat de gènere i els tallers en formació. Algunes de les principals novetats que s’oferiran aquesta temporada són cinc nous tallers que s'impartiran des del mes d'octubre fins al desembre, seguit de protocols contra les agressions sexistes a festes majors o bé, l'elaboració d'un nou pla municipal de diagnosi de polítiques de gènere en relació al període 2019 – 2023 amb la col·laboració de la ciutadania, el pròxim 17 d’octubre.

 

Cinc nous tallers d'apoderament de la dona

El Casal de les Dones acollirà els tallers de 'Moviment Vital', per prendre consciència del cos per perfeccionar tant l'estat físic com mental; el taller 'Transforma't per a ser feliç', on s'intentarà que els participants creïn un nou món interior; 'Comunicació assertiva i empàtica', que consisteix en un taller dedicat a aquelles persones que volen comunicar-se d'una manera més positiva; un taller de 'Booty dance', que resideix en un ball africà que causa el coneixement del cos i a més, provoca l'apoderament femení i per últim; un taller de 'Defensa Personal', que es realitzarà amb la col·laboració de Joventut.

 

Altres nous projectes que volen dur a terme a la tardor són, per exemple, el Punt Violeta, que se centrarà a seguir un protocol per les agressions sexistes a les festes nocturnes, sobretot a festes majors, i que es posarà en marxa per les Festes de Misericòrdia de Reus, ja que l'Associació de Veïns Santuari han demanat assessorament contra aquest tipus d'agressions. Tanmateix, es realitzaran unes jornades adreçades per a empreses els dies 11, 18 i 25 d’octubre, al Casal de les Dones, amb el nom d''Elles i ells: igualtat a la feina' i amb la col·laboració de l’IMFE Mas Carandell i Redessa.

 

Es fa una crida a la participació ciutadana per elaborar plans polítics de gènere

El Casal de les Dones també vol posar èmfasi al Dia Internacional de la Visualització LGTBI, el 20 de novembre. Per aquest motiu es projectarà el documental ‘Enfemme’, també es donarà a conèixer el Pla Municipal LGTBI, així com una jornada dirigida a professionals.

 

Altres activitats que es portaran a cap de la mà del Casal de les Dones, seran l’exposició d’il·lustracions de cartells de Hollywood que s’exhibirà als Rentadors del Casal de les Dones a partir del 3 d’octubre, o bé la trobada de col·laboració ciutadana el 26 de setembre, on la població podrà participar en l’elecció de les accions per fer un pla Municipal de polítiques LGTBI.

Comentaris