Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Un motorista implicat en un accident de trànsit a la carretera d'Alcolea de Reus

JUDICIAL

Demanen set anys i mig de presó per a l'acusat d'abusar de tres menors a través de les xarxes socials

Tanca la sastreria Queralt de Reus després de 110 anys d'història

El negoci ha penjat el cartell de 'liquidació per tancament' | La falta de relleu generacional no ha permès que continuï
La sastreria Queralt ha penjat el cartell de 'liquidació per tancament' | Jordi Olària

 

La sastreria Queralt de Reus ha penjat el cartell de 'liquidació per tancament'. El carrer de Monterols perdrà, d'aquí a uns mesos, un dels negocis més històrics i emblemàtics de la ciutat, i que no ha canviat mai d'emplaçament. La falta de relleu generacional ha portat aquest final a una sastreria que va obrir les seves portes l'any 1908, i que ha vestit personalitats com Joan Rebull o Joan Miró.

 

Encara sense data de tancament definitiva, el seu gerent, Francesc Queralt, explica a TarragonaDigital que la sastreria restarà oberta uns mesos. Aquesta és una prova més d'una dinàmica que, no només a Reus, sinó arreu de Catalunya, fa temps que es repeteix, el tancament de negocis històrics. Francesc Queralt ho atribueix a l'aparició i auge de centres comercials i franquícies i a la falta de regulació per part de l'administració.

 

El carrer de Monterols de Reus perd un establiment emblemàtic | Jordi Olària

 

110 anys d'història de Queralt a Reus

De Queralt n'han nascut altres marques que havien diversificat el negoci familiar sense desviar-se mai de la sastreria, i la marca s'havia establert, també, a Tarragona. Les regnes del negoci les han portat tres generacions diferents, començant per Francesc Queralt, que va obrir la botiga l'any 1908 animat per la seva mare i després d'haver estudiat a Barcelona. Els seus dos fills, Francesc i Lluís continuen el negoci i incoporen el concepte de multimarca; finalment, els nets del fundador de la firma, Carme i Francesc, han mantingut i diversificat el negoci amb noves botigues i la creació de noves marques i establiments.

 

L'origen i la història de Queralt ha quedat plasmada a través dels versos de Xavier Amorós, que va escriure'n una auca; així com a la correspondència personal entre Joan Miró i la família dedicada a la sastreria. Per l'establiment del número 35 del carrer de Monterols hi han passat personalitats que han fet arribar el nom de Queralt arreu del món a través de dur-ne els vestits i americanes.

Comentaris