Reus plantejarà accions per pal·liar la crisi econòmica la setmana vinent

Després de la primera cimera, entre aquesta setmana i la vinent es reuneixen les taules sectorials

Les taules sectorials de Reus, que han d'establir de quina manera es pal·lia l'efecte de la crisi actual a l'economia local, han començat a reunir-se. Ahir dimecres ho va fer la de comerç i aquest dijous ho ha fet la de turisme, deixant per la setmana vinent les d'empresa i hostaleria. La previsió és poder començar a concretar accions a partir de divendres de la setmana vinent.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El govern de Reus ha explicat, aquest dijous, les conclusions extretes de les dues primeres comissions sectorials, que encara no plantegen accions concretes, sinó àmbits de treball que, en alguns casos, ja s'estaven duent a terme. El regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, considera que les trobades han servit per tenir un «debat enriquidor».

La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha sentenciat que «no podem perdre temps, les decisions i les respostes han de ser ràpides». En relació amb aquestes taules sectorials, assegura que «tothom és conscient de la situació i de la capacitat limitada de l'Ajuntament; se'ns demana acompanyament».

Mesures concretes a partir de divendres de la setmana vinent

La feina feta fins ara serveix per fer una radiografia de la situació present i futura dels sectors econòmics de Reus. Les bases es van posar en la primera sessió de la Cimera per la Reactivació Econòmica de Reus, celebrada dijous de la setmana passada. En la mateixa línia, les trobades sectorials han seguit plantejant la situació actual de cada àmbit i de quina manera es pot treballar per pal·liar-ne els efectes de la crisi actual.

Prats ha explicat que «estem esperant recollir les impressions de tothom i les diferents propostes per posar-les en comú; ens hem marcat divendres de la setmana vinent per reunir-nos regidors i tècnics, i possiblement la Universitat i veure si creem un índex de treball». En resum, doncs, la primera sessió de la cimera va servir per «demostrar la voluntat de tirar un pla endavant; ara hem començat a treballar».

Digitalització del comerç i promoció i planificació turística

La taula sectorial del comerç, celebrada ahir dimecres, va dibuixar dues línies de treball: «campanyes de marca de ciutat que sumin sinergies de tots els sectors» per una banda, i la «digitalització del comerç local per adaptar-lo als nous hàbits de compra que s'han intensificat encara més», per l'altra.

Prats ha destacat que la formació en l'àmbit digital del comerç ja es duu a terme, però que caldrà intensificar-la perquè, arran el confinament, la tendència social de comprar per Internet s'ha accentuat. En paral·lel, s'ha plantejat la necessitat de promocionar el comerç local de manera específica per ajudar-lo a recuperar activitat quan s'aixequi completament el confinament.

Pel que fa a l'àmbit turístic, la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha exposat que «s'han posat sobre la taula accions per quan acabi el confinament, com paquets turístics per al públic de proximitat; són accions que ja anàvem fent». Sense propostes concretes en aquest sentit, sí que s'han dibuixat, com en el cas del comerç, els àmbits que caldrà treballar.

A l'hora de captar turisme, quan s'aixequi el confinament, la prioritat de l'Agència Reus Promoció seran els visitants de proximitat, catalans, estatals i d'Andorra i el sud de França. Una altra línia de treball, segons s'ha plantejat, serà la «planificació dels grans esdeveniments del territori i treballant en accions conjuntes amb diferents agents».

"❗ NOVETATS sobre el servei gratuït de bus urbà de Reus" "🏥El regal de La Fira Centre Comercial a l'Hospital Sant Joan en plena pandèmia"