Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Comença el Temps d'Avellana amb un tast amb la catadora Irma Brizi

Se celebraran activitats fins el proper 21 d'octubre
Una imatge de la presentació de la jornada celebrada durant el matí d'aquest dilluns. | Cedida

 

Una cata d'avellanes a càrrec de la italiana Irma Brizi ha donat el tret de sortida, aquest dilluns, 8 d'octubre, a les jornades Temps d'Avellana, que serveixen per a promocionar i prestigiar la fruita seca de referència a la zona del Camp de Tarragona. La iniciativa la promouen el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç de Reus, la Denominació d'Origen Protegida Avellana de Reus i el Col·lectiu 25 d’abril de la Selva del Camp. 

 

Comença el Temps d'Avellana a Reus

Així doncs, la primera de les activitats d'aquest Temps d'Avellana ha tingut lloc aquest matí a l'espai de la Llotja, on un total de cinquanta persones han participat en una cata d'avellanes. La sessió ha consistit a descobrir les propietats d’aquesta fruita seca del territori. Un dels mecanismes que s'han utilitzat per a l'assoliment d'aquest objectiu ha estat la de comparar-la, també, amb d’altres mostres d’avellana estrangera.

 

La sessió ha continuat posteriorment a la sala d’actes de la Cambra de Comerç de Reus, on diversos especialistes de la restauració, la pastisseria i la comercialització han aportat les seves experiències a l’hora de revaloritzar gastronòmicament aquesta fruita seca.

 

El tast d'avellana es vol consolidar al Camp de Tarragona

L'acte ha comptat amb la presència del delegat territorial de la Conselleria d'Agricultura a les comarques de Tarragona, Àngel Xifré, que ha volgut remarcar la importància d’aquesta activitat que vol servir d’embrió del futur panel de tast de l’avellana al territori. Una voluntat a la que s’hi ha sumat el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, destacant la unitat d’acció dels diversos actors implicats en la iniciativa que pot marcar una abans i un després en la promoció de l’avellana.

 

El Temps d'Avellana continuarà amb diversos actes previstos per als propers dies: s'han programat unes jornades tècniques, una Mostra de l'Avellana per al 20 d'octubre també a la Llotja, i la Festa de la Pagesia de Sant Galderic, que tindrà lloc el cap de setmana del 13 i el 14 d'octubre a la Selva del Camp. La Cursa d’Empreses prevista pel diumenge 21 serà el darrer acte d'aquesta iniciativa.

Comentaris