Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Quim Torra reclama unitat a l'independentisme des de Reus

El president de la Generalitat ha acompanyat els Avis i Àvies per la Llibertat | La delegació local d'ERC ha preferit fer un cafè, al marge del president i del col·lectiu.
El president Torra pronuncia un parlament davant els Avis i Àvies per la Llibertat | Àngel Ullate

 

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha reivindicat, a Reus, la unitat política dels dies 1, 3 i 27 d'octubre. Ha reclamat «a tots els partits catalans independentistes» que remin en una mateixa direcció per fer efectiva la república. Durant la visita institucional a la capital del Baix Camp ha participat en la mobilització que, cada dia, de dilluns a dissabte, duen a terme els Avis i Àvies per la Llibertat.

 

NOVETAT! Descarrega’t gratis al teu mòbil l’aplicació Android de Tarragona Digital i llegeix totes les notícies de Reus!

 

Torra es manté ferm en el mandat d'implementar la república

El president Torra ha assegurat, davant els més de 600 Avis i Àvies que, avui, s'han concentrat a la plaça del Mercadal, que el seu únic objectiu segueix sent fer efectiva la república, «si no, plegaria», ha sentenciat. Àngels Ollé, actuant com a portaveu del col·lectiu reusenc, ha fet incís, davant del president, que els crits que s'han sentit avui eren els de «llibertat presos polítics», «ni un pas enrere» i «unitat», els dos darrers, en referència explícita al cap de l'executiu català.

 

 

 

El president, emocionat, ha acompanyat els Avis i Àvies en els tres tombs a la plaça del Mercadal, i ho ha fet al costat d'una de les persones de més edat que es mobilitza cada dia. Quan Torra ha agafat el micròfon, ha demanat que els primers aplaudiments fossin per ella, a qui ha nomenat «presidenta Maria» en homenatge a la tenacitat del col·lectiu reusenc. Ha assegurat, de fet, que en la seva pròxima visita a Lledoners explicarà als presos la seva visita a la capital del Baix Camp i el seu escalf.

 

El president Torra ha acompanyat els Avis i Àvies per la Llibertat | Àngel Ullate

 

La unitat de l'independentisme per acusar l'Estat

Ha aplaudit al col·lectiu reusenc, «el que feu cada dia és un exemple per aquest país», ha sentenciat. «Aquesta lluita nostra la guanyarem, perquè el món ens entén; som al costat correcte de la història», ha seguit el president català. «La fórmula va ser el Primer d'Octubre, ens hi vam enfrontar tots units, i el tres d'octubre vam ser capaços de parar un país amb la força col·lectiva de la dignitat, i el 27 d'octubre vam proclamar la República, i això ens dona la clau del futur».

 

La columna d'Avis i Àvies per la Llibertat ha tingut problemes per avançar en algun moment | Àngel Ullate

 

«El que han de fer és acusar l'Estat per aquesta faraa que ha organitzat l'Estat espanyol per impedir la democràcia a Catalunya, per impedir que els vots dels catalans siguin els que comptin, per anul·lar els nostres drets civils i limitar els nostres drets humans», ha reblat Torra. «El 'jo acuso' ha de ser, a partir d'ara i fins al final del judici, el nostre hashtag habitual, si em permeteu dir-ho d'aquesta manera», ha sentenciat.

 

«Demano a tots els partits independentistes catalans que no abarateixin els vostres somnis, perquè la llibertat us la vau guanyar vosaltres, el Primer d'Octubre», ha exclamat a la plaça del Mercadal. «Em sento fraternalment unit a vosaltres», els ha assegurat. Durant la visita institucional al palau municipal, el president ha visitat les dependències de l'Ajuntament de Reus i el saló de plens, i l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, l'ha acompanyat fins al seu despatx, on ha signat el llibre d'honor.

 

Les regidores d'ERC Reus, fent un cafè al marge de Torra i dels Avis i Àvies

El grup municipal de Reus, al centre de la imatge, en una cafeteria de la Plaça Mercadal aquest migdia | TarragonaDigital

Una de les imatges sorprenents de la jornada s'ha produït precisament mentre Quim Torra, després dels actes protocol·laris a l'ajuntament, baixava amb la comitiva política local per dirigir-se als Avis i Àvies per la Llibertat i participar simbòlicament en la seva reivindicació d'avui al Mercadal.

Mentre el president es dirigia al col·lectiu i posteriorment feia tres de les ja mítiques voltes que diàriament fan a la Plaça Mercadal, les regidores d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Reus, Noemí Llauradó i Montserrat Flores, acompanyades de membres del grup municipal, han optat per desmarcar-se de la comitiva i fer un café en un dels bars de la plaça, completament al marge del reconeixement públic per part del president al col·lectiu i a les seves reivindicacions.

La CUP reclama que el govern impulsi la mobilització

Com és habitual quan un membre del Govern visita l'Ajuntament de Reus, el grup municipal de la CUP ha interpel·lat al president Torra en la seva entrada al palau municipal. En aquest cas li han reclamat «que motivi la mobilització al voltant dels judicis», i que no es rebaixi la pressió. Els cupaires mantenen que no s'ha d'anar a Madrid a negociar «amb qui ja ha dit que es pot parlar de tot dins de la Constitució», i ha posat sobre la taula que el president en concret i el Govern per extensió dimiteixin si no poden fer efectiva la república catalana.

 

Marta Llorens, portaveu de la CUP a Reus, reclama determinació al president Torra | Jordi Olària Gras

 

Comentaris