NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

Reus activa el tràmit en línia per censar els animals de companyia

La iniciativa serveix per sensibilitzar els propietaris i tenir tota la documentació administrativa en regla. A Reus actualment hi ha gairebé 12.000 gossos censats
Reus facilita el cens dels animals de companyia | Miguel Cabrerizo

 

L’Ajuntament de Reus ha posat en marxa, a través del portal de tràmits de la pàgina web del municipi, el tràmit en línia per a la inscripció, modificació i donada de baixa del cens d’animals de companyia.

 

El cens dels animals de companyia a Reus

Per aquest motiu, els propietaris de gossos i gats tenen l’obligació de censar-los i de disposar de la targeta sanitària corresponent per aquests animals. A més, els gossos que són considerats altament perillosos, a banda del cens caní, hauran de tenir la llicència adequada per a la tinença d’animals d’aquest tipus.

 

El regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, ha explicat que «l’activació del tràmit fa coincidir el doble objectiu del Govern de Reus d’avançar en el pla d’implantació de l’administració electrònica i de conscienciar la ciutadania de la necessitat i obligació de tenir els animals censats i amb tota la documentació administrativa en regla».

 

Més d'11.000 gossos censats a Reus

L’Ajuntament del municipi ja ha censat més de 3.500 gossos des de la creació de la iniciativa d’identificació d’animals «No et perdis», el març de l’any 2017. Tanmateix, a Reus hi ha un total d’11.400 gossos censats.

 

Així doncs, amb aquestes dades del cens, es pot dir que la campanya està aconseguint tots els objectius plantejats inicialment, que són el xipatge i el cens dels gossos al municipi de residència. Aquests dos elements permetran recuperar amb més facilitat els animals en el cas que es perdin o els robin, i evitaran abandonaments per part dels propietaris.

 

Cal destacar que l’objectiu de la campanya no és posar sancions, sinó informar i sensibilitzar els propietaris dels gossos de la importància de tenir-los censats. Per aquesta raó, els propietaris de les mascotes tenen un termini de 30 dies, un cop s’ha aixecat l’acta de la Guàrdia Urbana, per realitzar el tràmit  que correspon.

 

Des que es va iniciar la campanya «No et perdis», la Guàrdia Urbana ha aixecat més de 2.500 actes per gossos no censats. En concret, l’any 2017 va aixecar-ne 2.309 i el 2018 un total de 227.

 

Si voleu inscriure, modificar o donar de baixa del cens un animal de companyia cliqueu en aquest enllaç

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris