Treballadors dels centres mèdics Villablanca i Bellisens exigeixen de nou millores laborals

El col·lectiu de treballadors s’ha manifestat davant les oficines d’Inspecció de Treball de Tarragona i de la delegació de Treball de la Generalitat de Catalunya
Imatge de la manifestació del passat mes de juny a Reus | Laia Riba

 

Nova manifestació dels treballadors i treballadores dels centres mèdics Villablanca i Bellisens, del Grup Pere Mata de Reus, per exigir millores laborals. Després de fer-ho fa tan sols un mes a la plaça Mercadal de Reus, el col·lectiu ha repetit protesta. En aquest cas, davant les oficines d’Inspecció de Treball de Tarragona i de la delegació de Treball de la Generalitat de Catalunya. 

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

El personal professional denuncia la «situació de precarietat laboral, contractual i salarial» que pateix. Tal com ja han explicat en altres ocasions, la plantilla d’aquests dos centres d’atenció mèdica a persones amb discapacitat intel·lectual està farta de les condicions laborals que pateix des de fa una dècada. Lamenten que des de fa 10 anys tenen els sous congelats, fet que provoca segons diuen «una pèrdua de poder adquisitiu en el sector d’un 25%». A més, asseguren que estan patint retallades en el sector des de l’any 2012 i a causa d’això han de fer un sobreesforç i sacrifici en la dignitat i la qualitat de l’atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual dels centres.

 

El president del comitè d’empresa de Villablanca, Claudio Parodi (UGT) considera que no és només «un conflicte local sinó que també global», per aquesta raó explica que han decidit traslladar les manifestacions fora la capital del Baix Camp. «Ens vam manifestar a Reus perquè volíem sensibilitzar l’empresa amb l’objectiu que ens doni l’augment salarial que portem temps esperant. Com que no hem aconseguit seguim augmentant la nostra presència en altres llocs on creiem que tenen més competència», indica Parodi.

 

El col·lectiu de treballadors s’ha reunit amb el director de la delegació d’Inspecció de Treball de Tarragona la qual s’ha compromès a revisar la demanda. Per una altra banda, la delegació de Treball de la Generalitat ha ofert «una mediació en el conflicte salarial amb l’empresa», tal com explica Claudio Parodi. També està previst que al setembre l’empresa es reuneixi amb els treballadors per tal d’arribar a un acord.

 

La manifestació dels treballadors i treballadores a Reus

El passat divendres 21 de juny, els treballadors i treballadores dels centres de serveis en l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual de Reus tant de la Fundació Pere Mata, Villablanca, com de les residències de Bellisens, es van reunir davant les portes de l’Ajuntament de Reus. El personal dels centres es va manifestar per denunciar la «precarietat laboral, contractual i salarial» que pateix. Pocs dies després, l’1 de juliol, van fer una caminada conjunta des de la plaça del Mercadal fins al centre psiquiàtric del Pere Mata per lluitar per una millora en la qualitat del seu sector cap als pacients.