Els treballadors de Reus Transport demanden l'empresa per incompliments en el conveni

El comitè d'empresa, que denuncia una persecució sindical, assegura que no ha rebut cap missatge de l'empresa ni l'Ajuntament per iniciar negociacions
El Comitè d'empresa de Reus Transport denuncia l'incompliment de diversos aspectes del conveni territorial. | TarragonaDigital
 

Els treballadors de Reus Transport han presentat aquesta setmana una demanda col·lectiva contra l'empresa municipal, segons avança Canal Reus, a través de la qual denuncien que la companyia que gestiona els autobusos urbans no respecta els seus drets com a treballadors i no compleix amb el conveni territorial. El Comitè d'empresa ha estat qui ha efectuat la denúncia, que se centra en tres aspectes la situació dels quals consideren insuficients. Es tracta del sou base, els contractes eventuals i els descansos.

El mateix Comitè d'empresa denuncia que el sou base dels treballadors no assoleix els mínims establerts pel conveni, una situació que s'agreuja en el cas dels treballadors eventuals. I és que aquests, alguns dels quals encadenen contractes, no poden rebre els plusos per antiguitat que sí que reben els treballadors fixos, que es cobren a partir dels divuit mesos treballats, la qual cosa els deixa en la situació de tenir menys remuneració per fer la mateixa feina.

Ni l'empresa ni l'Ajuntament s'han adreçat als treballadors

El detonant de la queixa ha estat el que consideren un empitjorament de la gestió dels dies laborables que l'empresa distribueix entre els seus assalariats. Tal com expliquen els treballadors, l'empresa compta amb un deu per cent de la jornada dels seus treballadors per organitzar durant l'any, però segons els conductors, no es respecten els terminis i se'ls avisa amb menys antelació de la que estipula la llei, que és de cinc dies com a mínim.

Els treballadors subratllen i lamenten que ni l'empresa ni l'Ajuntament de Reus, de qui depèn aquesta, han accedit a negociar amb la plantilla. I no tan sols això, ja que Reus Transport hauria obert expedients amb faltes greus als tres delegats del Comitè, que consideren que estan patint una persecució sindical. Tot i això, fonts del consistori desmenteixen aquestes afirmacions.

"Agenda: Visita el Gaudí Centre i descobreix la seva obra en família!" "Agenda Reus: El Teatre Bartrina aposta per la producció artística local"