El Comitè d'empresa de Reus Transport denuncia l'incompliment de diversos aspectes del conveni territorial.

Els treballadors de Reus Transport demanden l'empresa per incompliments en el conveni

El comitè d'empresa, que denuncia una persecució sindical, assegura que no ha rebut cap missatge de l'empresa ni l'Ajuntament per iniciar negociacions

Els treballadors de Reus Transport han presentat aquesta setmana una demanda col·lectiva contra l'empresa municipal, segons avança Canal Reus, a través de la qual denuncien que la companyia que gestiona els autobusos urbans no respecta els seus drets com a treballadors i no compleix amb el conveni territorial. El Comitè d'empresa ha estat qui ha efectuat la denúncia, que se centra en tres aspectes la situació dels quals consideren insuficients. Es tracta del sou base, els contractes eventuals i els descansos.

El mateix Comitè d'empresa denuncia que el sou base dels treballadors no assoleix els mínims establerts pel conveni, una situació que s'agreuja en el cas dels treballadors eventuals. I és que aquests, alguns dels quals encadenen contractes, no poden rebre els plusos per antiguitat que sí que reben els treballadors fixos, que es cobren a partir dels divuit mesos treballats, la qual cosa els deixa en la situació de tenir menys remuneració per fer la mateixa feina.

Ni l'empresa ni l'Ajuntament s'han adreçat als treballadors

El detonant de la queixa ha estat el que consideren un empitjorament de la gestió dels dies laborables que l'empresa distribueix entre els seus assalariats. Tal com expliquen els treballadors, l'empresa compta amb un deu per cent de la jornada dels seus treballadors per organitzar durant l'any, però segons els conductors, no es respecten els terminis i se'ls avisa amb menys antelació de la que estipula la llei, que és de cinc dies com a mínim.

Els treballadors subratllen i lamenten que ni l'empresa ni l'Ajuntament de Reus, de qui depèn aquesta, han accedit a negociar amb la plantilla. I no tan sols això, ja que Reus Transport hauria obert expedients amb faltes greus als tres delegats del Comitè, que consideren que estan patint una persecució sindical. Tot i això, fonts del consistori desmenteixen aquestes afirmacions.


Comentaris
Josep
Tienen toda la razón los trabajadores, pero tienen lo que han sembrado. Han tenido hasta ahora un comité de "paripé", comprado, nunca ha hecho nada, el comité lo elegía la empresa, éste hacia lo que le mandaba "el cura", la empresa incluso ha ascendido a un trabajador por sus servicios "prestados", y ahora se dán cuénta de que la empresa nunca dá nada. Esta empresa se debe limpiar, empezando por arriba, que ya se hizo, pero un movimiento político lo corrigío, espero que ahora la CUP se lo cargue
Josep
Los que le ponen la alfombra a "el cura" o "el capellanet" ya pueden ir apuntándose al paro, ahora no se salvarán como la vez anterior, esta empresa no tiene escrupulos, a una ya se la cargaron, la que se creía que era la jefa. Espero encontarlos en el paro pronto, sabrán lo que es trabajar si es que encuentran trabajo, sabrán lo que es tener horario y no como ahora. Me alegro de la noticia, a cada cerdo le llega su SANT MARTIN, al "cura" ya le ha llegado.