Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La reusenca acusada d'amenaçar a Llarena nega l'autoria del tweet al judici

El judici dut a terme en el Jutjat de Reus es troba sota l'espera de la sentència que es preveu que arribi en un mes
L'acusada i l'advocat, Lluís Gibert, sortint del judici al Jutjat de Reus | Laia Riba

 

El judici contra la reusenca acusada d'amenaçar al jutge Llarena i a la seva família amb un tuit, s'ha dut a terme avui, 11 d'octubre, al Jutjat de Reus. La defensa de l'acusada, ha basat la seva argumentació en el fet que no reconeixen l'autoria d'aquest tuit a la imputada. La fiscalia ha mantingut l'acusació i la petició contra la presumpta autora del tuit. La jutge que s'ha encarregat avui del cas, haurà de dictar la sentencia en un període d'un mes. Davant dels jutjats s'han concentrat diversos col·lectius, entre ells els Avis i Àvies de Reus per la Llibertat, que han arribat puntualment per donar suport a l'encausada.

 

Arribada de l'acusada i l'advocat al judici | Laia Riba

 

L'acusada va amenaçar, suposadament, al jutge Llarena

El cas portat a judici es basa en una tuitaire, veïna de Reus, que presumptament va amenaçar i insultar, mitjançant un tuit al jutge del Tribunal uprem, Pablo Llarena. En el tuit es mencionava a l'esposa del jutge i el lloc on estiuejaven per tal que «no puguin anar pel carrer a partir d'ara». Aquest jutge és l'encarregat de portar els casos que instrueixen les causes contra els polítics independentistes. La suposada dona acusada, d'una cinquantena d'anys, i veïna de Reus, seria l'autora del tuit. En el qual es mencionava al jutge, i a la seva esposa, Gema Espinosa, Directora de l'Escola Judicial.

 

La tuitaire és acusada d'amenaces i delicte d'injúries greus

El fiscal demana fins a un any i mig de presó, i una multa que podia arribar fins als 2.100 euros per dues causes. En el judici celebrat avui, se l'ha acusat d'«amenaces o alternativament de coaccions, i un delicte d'injúries greus». L'acusada ha estat defensada per Lluís Gibert, del grup d'advocats voluntaris de l'1-O de Reus. Gibert manifestava que la defensa es basa en el fet que «l'acusada no ha comès aquest delicte».

 

Els Avis i Àvies de Reus per la Llibertat davant dels Jutjats | Laia Riba

 

Demanen l'absolució de la reusenca imputada, sense cap mena de possibilitat de pacte entre les dues parts, ja que consideren «que les dues parts creiem fermament en els nostres arguments i no hem intentat pactar», declara l'advocat.

 

Han basat la defensa en la no autoria del tweet

Per tant, en el judici dut a terme avui, han negat l'autoria del tuit a la reusenca, ja que «es fonamenta en captures de pantalla». Afegeixen que en tot cas, creuen que aquest tuit «no tindria l'abast penal en l'àmbit d'amenaces». D'altra banda, pensen que l'acusació no és tan greu com per imputar els delictes d'amenaces i injúries. Per tant, només veuen possible per la reusenca acusada «la via de l'absolució» .

 

L'acusada parlant a les pores dels Jutjats de Reus després del judici | Laia Riba

 

La reusenca va ser detinguda el passat mes de març

L'acusada, veïna de Reus, va quedar en llibertat provisional després de ser detinguda i que passés al Jutjat d'Instrucció 3 de Reus, pels fets dels quals se l'acusava. Aquest fet es va produir el passat 28 de març del 2018, on la dona es va acollir al seu dret de no declarar al jutge de guàrdia.

Comentaris