Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Els Mossos i la Guàrdia Civil detenen un home al Montsià pel segrest d'una dona

ATENCIÓ

Un ferit greu en xocar contra la palmera d'una rotonda a Alcanar

ALERTA

Detenen dos homes que es feien passar per policies i decomissaven droga en bars

Reclamen la tutela de la gossa que va mossegar el penis d'un home a Reus

L'ONG Nova Eucària n'ha reclamat la responsabilitat
Imatge d'arxiu d'un gos. | Cedida

 

L'organització animalista Nova Eucària vol quedar-se la Kiara, la gossa que la matinada del passat 12 de setembre va mossegar el penis d'un home que l'havia atacat a Reus i, amb aquesta finalitat, ja ha fet una sol·licitud al jutjat d'instrucció número 3 de la ciutat. Els fets van ocórrer al carrer Sant Joan de la capital del Baix Camp. Segons Nova Eucària, la gossa Kiara es va defensar amb una mossegada del cop que li havia propinat un veí de Reus.

 

En la seva declaració davant de l'autoritat policial, però, l'home agredit va negar que hagués atacat la gossa i això, segons l’ONG, va comportar que la Guàrdia Urbana decomissés la gossa i cursés una ordre judicial per valorar el seu destí. Actualment, ja fa una dotzena de dies que l'animal es troba en una gàbia de la gossera ‘L’Última Llar’ i, segons Nova Eucària, «s’ha aprimat molt en aquest període de temps i manifesta una severa depressió arran de la seva reclusió».

 

Arran d'aquest notable desgast físic, la família de la gossa ha demanat que Nova Eucària se'n faci càrrec, i li han cedit la custòdia per tal que puguin refugiar-la en una de les seves cases d'acollida, on podran cuidar-la mentre duri el procediment judicial.

 

Demanen la custòdia de la gossa

A causa de l'estat delicat de salut de la gossa, Nova Eucària va sol·licitar aquest dilluns al jutjat que es resolgui la seva petició «amb la major brevetat possible» mentre l'entitat estudia personar-se com acusació en el procediment contra el seu agressor. L’associació lamenta que els propietaris de la gossa no denunciessin «l’atac» a la gossa, que consideren un delicte de maltractament animal. Segons l’ONG, l’animal és de la raça ‘American Bully’, porta microxip, té la cartilla i les vacunes al dia i «és una gossa afectuosa, a qui li agrada jugar amb nens, i que mai no ha atacat a ningú»

 

Per tot això, Nova Eucària ha afirmat que defensarà a la Kiara «dins i fora del jutjat». La Coordinadora Felina de Tarragona assumirà les despeses de l’acció legal, marcada per la declaració de l’home que va ser agredit, que hauria canviat la seva versió dels fets.

  

Comentaris