GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Últims dies per votar els Pressupostos Participatius 2019 a Reus

El pròxim dilluns 28 de gener serà l'últim dia que es podran votar els projectes
Estand dels Pressupostos Participatius situat al Parc de Nadal de Reus | TarragonaDigital.com

 

Els Pressupostos Participatius d'enguany encaren a recta final aquest cap de setmana, ja que el pròxim dilluns 28 de gener serà l'últim dia que la ciutadania reusenca podrà votar les propostes. Tanmateix, aquest divendres dia 25 i el pròxim diumenge dia 27, també seran els darrers dies en votar els projectes de manera presencial. En aquesta edició dels Pressupostos Participatius de Reus 2019, han passat a la fase de votació un total de 60 projectes grans i petits.

 

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora Montserrat Flores | Ajuntament de Reus

 

Últims dies de votacions

Els darrers dies per poder participar en els Pressupostos Participatius de Reus ja arriben, sent el pròxim dilluns l'últim dia per poder escollir una de les 60 propostes. Després de passar les fases de validació, han sortit acceptats 60 projectes, dels quals n'hi ha 27 en la categoria de grans projectes —amb un cost d'entre 50.000 i 150.000 euros— i 33 iniciatives com a petits projectes —amb un cost inferior als 50.000 euros—.

 

Votació en línia o presencialment

Tots aquells reusencs i reusenques que encara no hagin participat en els Pressupostos Participatius del 2019, encara són a temps de fer-ho de manera en línia a través de participa.reus.cat. També tenen l'opció d'anar als dos últims llocs habilitats per votar presencialment, que són el Mas Vilanova avui 25 de gener de 16.30 hores fins a les 18.30 hores, o bé, el diumenge 26 de gener al Parc del Pinaret des de les 11.00 hores fins a les 13.00 hores.

 

Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA). | Emergency Educational Training Institute

 

Projectes per la ciutat

Els projectes presentats són de diverses temàtiques però principalment la ciutadania demana millores en temes com ser una ciutat més inclusiva, més saludable, i més cívica. Els projectes anaven relacionats també en qüestions per exemple animalistes, sostenibles, temes d'educació o culturals. Aquells petits projectes amb més èxit se centren en les escoles bressol i els desfibril·ladors.

 

Tanmateix, hi ha propostes com la insonorització de la sala del Centre Cívic Ponent o bé la instal·lació de fonts en parcs i places de Reus. Pel que fa als grans projectes, hi ha propostes com l'ampliació de la xarxa de carrils bici i de mobilitat rodada de baixa velocitat o la creació de zones d'aparcament a la ciutat.

 

Un cop finalitzat el termini de votacions, s'escolliran tres propostes de projectes considerats grans i sis propostes que s'hagin presentat en la categoria de projectes petits. La categoria de projectes petits s'ampliarà fins a arribar al límit pressupostat de 750.000 euros.