Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La urbanització del barranc de l'Escorial de Reus arriba a l'última fase

Les obres s'executaran durant tres mesos | Aquest va ser un dels projectes grans dels Pressupostos Participatius 2018
Estat actual de l'últim tram del barranc del barri Montserrat | Laia Riba

 

La remodelació en l'arranjament de l'antic llit del barranc del barri Montserrat podria veure el final d'aquí a tres mesos. Així ho han comunicat des de l'Ajuntament de Reus, que han afirmat que en breus començarà el final de la remodelació. Aquest va ser un dels projectes grans que es van aprovar en els Pressupostos Participatius del 2018 i que ara podria arribar al final, després d'anys de lluita veïnal.

 

Membres del consistori i els arquitectes han presentat el projecte | Laia Riba

 

Comença l'arranjament del barranc del barri Montserrat

En aquests moments el projecte es troba en la fase prèvia d'execució. Es preveu que un període de tres mesos es realitzin les obres d'adequació, així com totes les remodelacions del barranc, estiguin finalitzades. Avui, dijous 24 de gener, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, la regidora de Participació, Montserrat Flores i els arquitectes del projecte, han presentat el que esdevindrà l'arranjament de l'antic llit del barranc del barri Montserrat. Amb un pressupost inicial previst de 87.133,65 euros, aquestes obres formen part dels projectes grans aprovats en els Pressupostos Participatius del 2018.

 

Un barranc urbanitzat pel veïnat

Les obres consistiran a acabar d'urbanitzar el tram de l'antic barranc del Barri Montserrat, concretament l'últim tram d'aquest. L'arquitecte que gestiona les obres, Xavier Gallego, ha explicat que «es dignificarà l'espai i s'habilitarà per tot el veïnat». En aquests moments el final del barranc ja compta amb unes taules de fusta habilitades per pícnics i on, segons l'alcalde, «esdevé un lloc perfecte per passar la tarda».

 

Les taules habilitades per fer pícnic a l'entrada del barranc | Laia Riba

 

El barranc serà transitable

D'altra banda, es realitzarà una pavimentació, amb unes peces de formigó que permetran que el barranc sigui transitable, i «adaptat per realitzar passejades», explicava l'arquitecte Xavier Gallego. També es definirà els accessos al barranc, i s'acabarà d'arreglar el tram final del barranc seguint l'estètica del tram que ja s'ha condicionat. Aquestes obres es realitzaran principalment entre el carrer de Puertollano i l'esplanada del Camp de Futbol del barri Montserrat.

 

Problemes fluvials pel barranc

El barranc de l'Escorial travessa tot el barri Montserrat i el veïnat de la zona va lluitar per poder adequar-ho a les necessitats dels veïns i veïnes. Aquest barranc havia donat diversos problemes que sorgien principalment durant èpoques de fortes pluges, per aquest motiu es va realitzar una pavimentació per tal de millorar la canalització de les aigües pluvials i evitar les molèsties periòdiques que aquestes ocasionen. 

 

Una lluita constant per l'adequació del veïnat

El veïnat del barri Montserrat es troba preocupat per l'execució de les obres i alhora satisfet perquè després de tants anys lluitant, per fi veuen que el projecte tira endavant. El president de l'Associació de Veïns del Barri Montserrat, ha informat que «no estarem tranquils fins que veiem que les obres d'arranjament siguin una realitat». Tanmateix, explica que sense ele suport de cadascun dels veïns i veïnes, i sobretot sense la insistència constant «aquest projecte no hauria estat una realitat».

Comentaris