Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els usuaris de l'aeroport de Reus donen un notable alt a les instal·lacions

El gestor de navegació aeri ha contestat amb un comunicat a les crítiques permanents d'UGT sobre la professionalitat dels treballadors
L'aeroport de Reus en una imatge d'arxiu | Cedida

 

Noves notícies sobre l'aeroport de Reus, tot just acabada la vaga de la companyia irlandesa de baix cost Ryanair. Ara, Aena ha assegurat, en un comunicat, que la seguretat de les operacions aèries a l'aeroport de Reus es la correcta i i que no accepta les crítiques del sindicat UGT a l'aeroport, on qüestionaven la professionalitat dels treballadors i, segons el gestor de navegació aeri, «sembren l'alarma entre els usuaris de l'aeroport».
 

L'aeroport de Reus compleix amb totes les mesures de seguretat, segons AENA

Al comunicat que AENA ha fet arribar avui als mitjans de comunicació, s'assenyala que l'aeroport compleix amb totes les mesures de seguretat que es demanen a la llei i amb uns estàndards de qualitat elevats. A més, Aena destaca que té al seu servei uns professionals més que qualificats i tots els mitjans que tenen al seu abast són els estrictament necessaris per a desenvolupar la seva feina de la millor manera possible i amb un alt grau d'eficiència. Prova d'això, afirmen des d'AENA, és el milió de passatgers i les més de 16.000 operacions anuals que es registren a l'aeroport i 'que generen un important impacte socioeconòmic a la Costa Daurada i al sector urbanístic'
 
D'altra banda, Aena certifica que l'aeroport va obtenir l'any 2016 la certificació que verifica el total compliment dels requisits tècnics de disseny i operació, i acredita que es compleix la norma comunitària sobre seguretat operacional en els aeroports públics. 
 
Aena considera que la seguretat general de l'aeroport de Reus depèn dels Mossos d'Esquadra, del ministeri de l'Interior i dels cossos de seguretat de l'estat. Malgrat això, destaca que l'aeroport té, a més, una comissaria externa de proximitat de la Guàrdia Urbana de Reus amb un servei propi de seguretat privada. 
 

L'aeroport disposa d'un Pla d'Autoprotecció vigent

Per altra banda, des d'AENA s'explica també  que totes les empreses que treballen a l'aeroport compleixen tots els requisits de seguretat que es sol·liciten mitjançant el Pla de Vigilància de Seguretat Operacional per tal de realitzar les activitats en una zona catalogada com a restringida. 
 
Per últim, l´aeroport de Reus disposa d'un Pla d'Autoprotecció vigent actualment, que va estar aprovat per l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i que va ser corroborat per la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. 
 
Amb tots aquests arguments, el gestor aeroportuari ha volgut contestar les reiterades crítiques que per part del sindicat UGT es fa a la gestió de l'aeroport de Reus, posant-ne permanentment en dubte la seguretat de les operacions o les condicions en que es troben les instal·lacions, entre d'altres qüestions. 
 

Els usuaris posen una bona nota a l'aeroport reusenc

 
Els passatgers i usuaris de l'Aeroport de Reus qualifiquen amb un notable alt les instal·lacions aeroportuàries, tal i com, segons ha explicat AENA, es desprèn de les enquestes de qualitat que es realitzen mensualment mitjançant una tecnologia desenvolupada al Consell Internacional d'Aeroports. Així doncs, els viatgers que passen per l'aeroport, el puntuen amb un 3,90 sobre 5. Per altra banda, els principals touroperadors també realitzen les seves pròpies enquestes relatives a la infraestructura aeroportuària amb notes que oscil·len entorn el 8,5 sobre 10.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

Comentaris