Més de 12.000 usuaris han passat per les biblioteques de Reus aquest juliol

A l'oferta habitual de préstec de llibres i altres documents, les biblioteques municipals han acollit una sèrie d'activitats musicals, familiars i de promoció de la lectura
Biblioteca Central Xavier Amorós Reus | Miguel Cabrerizo

 

Durant el mes de juliol, un total de 12.029 usuaris han passat per Biblioteques Municipals de Reus per fer ús dels seus serveis habituals o assistir a alguna de les seves activitats. I és que tant la Biblioteca Central com la Biblioteca Pere Anguera han sigut seu d’algun dels actes de la programació d’estiu de les Biblioteques Municipals.

 

Als serveis de préstec de documents o espai de lectura, s’hi han afegit una sèrie d’actuacions musicals, dins el cicle Biblioteques amb DO, a més d’activitats de caràcter familiar i de promoció de la lectura.

 

Les biblioteques estaran obertes a l’agost amb els següents horaris: la Biblioteca Central Xavier Amorós de dilluns a divendres de les 10.00 a les 14.00 hores i de dilluns a dijous de les 17.00 a les 20.00 hores, la Pere Anguera de dilluns a dijous de les 17.00 a les 20.00 hores i divendres de 10.00 a 14.00 hores i el Centre de Lectura de dilluns a divendres de les 10.00 a les 13.00 hores i de les 17.00 a les 20.00 hores.

 

Biblioteques amb DO, l'activitat estrella 

Les activitats musicals durant el mes de juliol s’han dut a terme dins del Cicle Biblioteques amb DO, que ha tingut la col·laboració de la DO Catalunya i la DO Avellana de Reus. Els jardins de la Biblioteca Central Xavier Amorós s’han omplert de música cada dilluns al vespre.

 

Exactament 422 persones han pogut gaudir de concerts de música tradicional, cantautors o opera. Cantants d’òpera com David Puertas o duets a guitarra i veu com Joan Antoni Forcadell i Jordi Forcadell han interpretat les seves peces musicals a la Biblioteca Central de Reus.  

 

Continuen la resta d'activitats a les biblioteques de Reus

Tot i que el cicle musical Biblioteques amb DO ha acabat a l'estiu, la resta d’activitats del programa d’estiu de les biblioteques continua al mes d’agost. Per un costat el joc de lectura ‘L’aparador de meravelles’ seguirà celebrant-se cada divendres a les deu del matí, tant a la Biblioteca Central com a la Pere Anguera, per als grups que ho demanin. El club d’estiu de lectors i lectores fins a 13 anys es reunirà cada dimecres a la tarda a la Biblioteca Central i els dijous a la tarda a la Pere Anguera.

 

Imatge del taller infantil sobre Pompeu Fabra 'Tastaohlletres' | Ajuntament de Reus

 

Altres activitats com el ‘Tastaohlletres’ o el taller ‘Llegir i dibuixar’ també tindran lloc els dimarts i dimecres d’agost, respectivament, a la Biblioteca Pere Anguera.  El primer consta d’una sèrie d’activitats, a càrrec de Còdol Educació, centrades a descobrir la figura i obra de Pompeu Fabra i el segon té l’objectiu d’explorar alguns llibres estiuencs amb el dibuix.

Chill out amb els nostres músics, l’oferta musical de l’agost

La programació musical de les biblioteques municipals continuarà a l'agost amb el cicle ‘Chill out amb els nostres músics’ que acollirà diferents actuacions musicals cada dilluns a les 18.30 hores al pati de la Biblioteca Pere Anguera. Després del primer concert del cicle d'aquest 6 d'agost a càrrec d'After Dark Trio, les properes actuacions seran la del grup DeDuende el dilluns 13 i les dels cantautors Sílvio Álvarez i Albert Basora, els dies 20 i 27 d'agost respectivament.   

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris