Seguiment del 90% en la vaga de treballadors de Telepizza a Reus

La CGT denuncia que el salari es troba per sota del mínim interprofessional i reclama que es pagui 1,28 euros més per hora treballada
Seguiment del 90% en la vaga de treballadors de Telepizza a Reus. | CGT

 

Seguiment del 90% en la vaga de treballadors de Telepizza a Reus. El sindicat CGT ha convocat aquesta jornada de protesta per reclamar que l'empresa augmenti els sous a la plantilla, atès que «a hores d'ara ens trobem per sota del sou mínim interprofessional». Telepizza només ha accedit a augmentar en 50 cèntims l'hora treballada, mentre que la CGT reclama un augment de fins a 1,28 euros. La plantilla ha fet un piquet informatiu aquest dissabte al migdia i a les 20.00 hores. 

 

 

Els treballadors de Telepizza secunden la vaga per demanar un augment del salari

«L’empresa no compleix amb el pagament del salari mínim interprofessional establert pel govern central en el reial decret 1463/2018 de 21 de desembre i es dedica a maniobrar de tal manera que no s’ha realitzat l’increment legal corresponent a la pujada del salari mínim interprofessional». Així denuncia la CGT la situació que viuen els treballadors de Telepizza a Reus. El sindicat ha organitzat per aquest dissabte una jornada de protesta en forma de vaga, que els treballadors han secundat en el 90%. 

 

«Els salaris a Telepizza són la meitat del que es cobra al sector de l’hostaleria», argumenten, i asseguren que la plantilla està perdent poder adquisitiu. Per aquest motiu, reclamen un augment d'1,28 euros l'hora treballada. «Però l'empresa només accedeix a pujar 50 cèntims», lamenten des del sindicat. 

 

Piquets informatius durant el dia i cartells de protesta

Per tal d'informar a tots els treballadors, desenes de membres de la plantilla s'han ubicat a les portes del local de Telepizza —ubicat al passeig Prim— amb cartells de protesta. Des del sindicat han instat a fer un piquet informatiu a les dotze del migdia i un altre a les vuit de la tarda, moment en què entren a treballar desenes de persones. D'altra banda, durant aquesta jornada també reclamen millores pel que fa a salut laboral i prevenció de riscos. 

 

També et pot interessar: