AQUESTA NIT

🚒 Ensurt a la Platja de Calafell per una fuita en una bombona de gas butà

Jornada de vaga al Telepizza de Reus aquest dissabte

La plantilla denuncia que l'empresa no paga el salari mínim interprofessional
Imatge de l'establiment de Telepizza a Reus. | TarragonaDigital

 

 

La plantilla de Telepizza a Reus farà vaga aquest dissabte. Així ho impulsa la CGT, que ha convocat aquesta jornada entre la una del migdia i les dotze de la nit per reivindicar, entre altres mesures, que l'empresa pagui el salari mínim interprofessional aprovat el mes de desembre passat, de 900 euros al mes. Reclamen, també, que s'incrementi una plantilla que consideren escassa, i que s'adoptin les mesures necessàries per reduir el risc d'accidents laborals.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

En un comunicat de premsa emès pel sindicat s'assegura que «l'empresa no compleix amb el pagament del salari mínim interprofessional establert pel govern central». L'acusen de «maniobrar de tal manera que no s’ha realitzat l’increment legal corresponent a la pujada del salari mínim interprofessional». El cas és, detallen, que la companyia considera que alguns dels complements salarials s'han de sumar al salari base, arribant així al sou mínim legal.

 

Des de la delegació sindical, per contra, afirmen que els complements no formen part del salari mínim, sinó que el que ha d'arribar als 900 euros mensuals en el cas d'una jornada completa és el sou base que, detallen, es queda a 800 euros. La plantilla compta amb més d'una quarantena de treballadors que, en la majoria de casos, afirmen, no fan jornada completa, però que proporcionalment tampoc arriben al salari mínim.

 

Millors condicions laborals

Pel que fa a la resta de condicions laborals, reclamen que s'incrementi la plantilla perquè «la crònica falta de treballadors i treballadores» comporta «sobrecàrregues de treball en determinats dies i franges horàries; genera que els treballadors hàgim de fer el treball amb el risc d'accidents que això suposa». Volen, també, que es millorin altres aspectes, com l'estat de les motocicletes que es fan servir per al repartiment de les pizzes, algunes de les quals «es troben en mal estat».

 

Finalment també reivindiquen que Telepizza «instal·li aparells d'aire condicionat eficaços per a treballar en les temperatures que marca la legislació». Apunten que la manca d'aquests sistemes fa que les temperatures a les quals es treballa quedin fora dels límits establerts per la llei en matèria de salut laboral. Tot plegat s'emmarca en una reivindicació més generalitzada a l'empresa arreu de l'Estat.

 

De jornades de vaga i reivindicació com la que viurà Reus aquest dissabte ja se n'han convocat a altres ciutats de l'Estat. També s'han denunciat aquestes situacions, afirma el comunicat de la CGT, a Inspecció de Treball, però l'empresa no hauria aportat les solucions reivindicades per la plantilla.