Jardins de Reus, un barri en expansió a la ciutat que reclama un local pels veïns

Un parc urbà 9.000 m² és el centre neuràlgic del barri, i demanen més cura de l'arbrat i la zona
El veïnat del barri Jardins de Reus demana l'augment del servei de jardineria | Laia Riba

 

Un barri de només cinc illes residencials però que compta amb dues escoles i el centre esportiu CN Reus Ploms, aquest és el barri Jardins de Reus. Una zona que es va consolidar oficialment com a barri fa només 12 anys, però que ja s'ha establert com una zona residencial de referència. El barri va néixer amb la voluntat d'un grup de veïns d'unir-se i fer activitats de manera conjunta.

 

El parc és el punt central del barri Jardins de Reus | Associació de Veïns del barri Jardins de Reus

 

Els infants donen vida al barri Jardins de Reus

Majoritàriament la part residencial del barri Jardins de Reus va des del carrer de Maria Cortina i Pascual fins al carrer Manresa. El centre neuràlgic del barri són uns jardins que donen a l'avinguda de Marià Fortuny i que, habilitats com a zona infantil, acullen les activitats centrals, com les festes del barri a l'estiu. D'altra banda, també hi ha molt de moviment als porxos dels blocs de pisos, ja que hi ha diverses cafeteries i és una zona on no hi passen vehicles i on els infants poden jugar tranquilament sense perill. 

 

Deixadesa de l'arbrat al barri Jardins de Reus

Des de l'associació veïnal els hi agradaria que s'augmentés la vigilància policial, així com el servei de neteja a causa de els restes de begudes alcohòliques al parc urbà. Tanmateix, manifesten que el servei de jardineria acostuma a ser molt escàs, sobretot a l'època de l'estiu «les plantes estan molt altes». «Necessitem un augment en la cura dels arbres», manifesta la presidenta de l'Associació de Veïns del barri Jardins de Reus, Amaia Magallanes.

 
També demanen un local per l'Associació de Veïns del barri Jardins de Reus | Laia Riba

 

Un parc de 9.000m és el punt de trobada

«Tenim dues escoles, per tant l'activitat infantil és constant i això és el que li dóna vida al barri», manifesta la veïna del barri Jardins de Reus, Luísa Hernández. El barri està format bàsicament per famílies joves i amb infants petits que omplen el parc de vida totes les tardes. «Ens agrada veure el parc ple de nens i nenes jugant perquè això significa que al barri hi haurà moviment durant forces anys», explica la veïna que porta sovint els seus fills al parc. Aquest parc urbà de nou mil metres quadrats és el punt principal de barri, encara que segons explica Luísa Hernández «és fa més vida entre els passatges dels blocs de pisos i les cafeteries».

 

L'Associació de veïns del barri Jardins de Reus necessita un local per la seu | Laia Riba

 

La presidenta de l'Associació de Veïns del barri Jardins de Reus, Amaia Magallanes coincideix que «tots ens coneixem, però costa moure al veïnat per fer activitats perquè són poc participatius». D'altra banda, la veïna Luísa Hernández manifesta que a vegades la tranquil·litat es trenca. El motiu és que de nit la zona dels parcs i jardins és molt fosca i sovint els joves hi van a beure begudes alcohòliques. «Normalment no causen problemes però sí que deixen la zona bruta», explica la veïna.

 

«Necessitem un local per l'associació»

El Barri Jardins de Reus es va constituir l'any 2006, els primers blocs es van construir al carrer d'Igualada com un conjunt de cases adossades. L'Associació de Veïns del barri Jardins de Reus es va consolidar en el moment que el barri es va començar a expandir amb la nova construcció dels blocs. La presidenta de l'entitat, Amaia Magallanes manifesta que «a hores d'ara encara no tenim cap local per l'associació veïnal, creiem que és molt necessari per organitzar totes les activitats».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris