Queixes del veïnat del barri Mare Molas de Reus per la brutícia al carrer

Es queixen de la degradació del barri amb la brossa fora dels contenidors, males olors i els fanals oxidats
El carrer Mare Molas és un dels més afectats del barri per la brutícia | Google maps

 

Al barri Mare Molas de Reus, a banda que en aquests moments s'estan realitzant canvis en les canonades i per tant part del barri està amb carrers aixecats, al veïnat se li afegeix un altre inconvenient: la brutícia a la zona. Des de l'Associació de Veïns del Barri Mare Molas es queixen de la degradació del barri i acusen les persones incíviques de l'origen del problema.

 

El veïnat es queixa de l'estat del barri Mare Molas

El president de l'Associació de Veïns del Barri Mare Molas, Diego Garcia, afirma que «la brutícia, les males olors i el mal estat dels fanals és causat per l'incivisme». Afegeix que «si les persones no col·laboren en cuidar el barri, és molt difícil que aquests problemes desapareguin».

 

Una lluita contínuament reivindicada, ja que deixa al barri en un estat desagradable. En aquest sentit el veïnat està preocupat, ja que «és constant veure la brossa fora dels contenidors, els carrers bruts, amb males olors, amb manca d'il·luminació a les nits o amb els fanals oxidats».

 

En relació als fanals, veïns i veïnes es mostren amoïnats per la per l'oxidació que actualment presenten, segons comenta el president de l'entitat veïnal, un fet que s'ha agreujat per les recents pluges. Són diversos els factors que afecten l'estat dels fanals, però el més freqüent són els orins dels animals que els hi provoquen oxidació i per tant, poden arribar a ser un perill per la ciutadania.

 

La causa, l'incivisme de les persones

Diego Garcia explica que a la majoria dels carrers, però sobretot al carrer de Mare Molas, «s'han de reestructurar i canviar molts aspectes». En aquest sentit el president de l'associació veïnal informa que ja s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament de Reus per trobar una solució, el qual s'ha compromès en aplicar-la durant el període del mandat amb l'objectiu de millorar la imatge del barri.

 

Imatge de les obres que s'estan fent al carrer de Mare Molas de Reus per millorar la xarxa d'abastament d'aigua | cedida

 

Obres per renovar el subministrament d'aigua

En aquests moments, ja s'estan duent a terme les tasques de renovació del subministrament d'aigua, un sistema que amb els anys havia quedat deteriorat i presentava greus desperfectes. A més, Diego Garcia té l'esperança que amb la nova ordenança de sancionar aquelles persones que no remullen l'orina dels gossos, espera que es redueixi en part el problema dels fanals i males olors d'aquesta zona de Reus.