Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els veïns de Reus desallotjats dilluns per un esfondrament tornen a casa

Es requerirà als propietaris que executin obres de manteniment | Benestar Social detecta quatre noves famílies amb vulnerabilitat
Autoritzen els veïns a tornar a casa seva | Jordi Olària

 

El cas de l'edifici de Reus que va patir un ensorrament parcial aquest dilluns a la nit ha quedat resolt, almenys per ara. L'arquitecte municipal ha autoritzat als veïns del número 35 del carrer de Sant Magí a tornar a casa seva després que les tasques d'apuntalament siguin suficients per garantir l'estabilitat de l'immoble. En paral·lel, es requerirà als propietaris que duguin a terme les obres de manteniment necessàries a l'estructura de l'habitatge. El cas ha servit, també, perquè Benestar Social detectés quatre famílies en situació de vulnerabilitat amb les quals treballarà a partir d'ara.

 

Propietaris i ocupes tornen a casa

Al número 35 del carrer de Sant Magí hi ha tretze domicilis segons els veïns. D'aquests, segons les mateixes fonts, la majoria hi viuen en situació d'ocupació il·legal i aquest dimecres, igual que als propietaris i llogaters, se'ls ha autoritzat el retorn al pis. El cas és que la llei no permet que la policia, en aquest cas la Guàrdia Urbana, n'impedeixi el seu retorn encara que estiguin en situació irregular, i l'única possibilitat que hi hauria per arribar a aquesta situació seria una ordre judicial arran de la denúncia de la propietat del domicili que, de nou segons els veïns, és una entitat bancària.

 

La Guàrdia Urbana de Reus dirigia l'operatiu de dimarts | Jordi Olària

 

Serveis Socials obre quatre nous expedients

L'accident de dilluns a la nit ha servit, també, per detectar, en aquest bloc, fins a onze famílies en situació de vulnerabilitat social de diferents característiques. D'aquestes, sis ja tenen un expedient obert a Serveis Socials i, per tant, l'Ajuntament ja treballava en les seves necessitats  bàsiques. De les cinc noves famílies, una, un home que viu sol segons algunes fonts, no està empadronat a Reus i, per tant, des de Benestar Social no s'hi pot actuar, segons expliquen. A les altres quatre unitats familiars se'ls ha obert un expedient i se'ls ha donat hora per citar-se amb els tècnics de l'àrea municipal.

 

Els propietaris hauran de fer obres

L'arquitecte municipal de Reus ha autoritzat el retorn de les famílies, però també ha posat de manifest que a l'edifici li calen treballs de manteniment. L'Ajuntament de Reus requerirà als propietaris que executin aquestes obres per garantir, definitivament, l'habitabilitat de l'immoble. Tot plegat després que aquest dilluns a la nit s'esfondrés parcialment un fals sostre d'un primer pis i deixés al descobert una biga en mal estat.

 

L'edifici del número 35 del carrer de Sant Magí de Reus | Jordi Olària

 

Aquella mateixa nit es va desallotjar preventivament tot l'edifici i es va allotjar els seus veïns en una pensió de Reus com a part del protocol habitual en aquests casos. Ara, amb l'autorització municipal per tornar al domicili, aquest protocol es desactiva. Durant el matí de dimarts, i tal com vam seguir des de TarragonaDigital, es va permetre als veïns que, pis per pis, poguessin pujar a buscar allò que fos imprescindible per poder passar un màxim de dos o tres dies fora de casa segons se'ls explicava allà mateix. Passat aquest temps, segons l'explicació d'algun dels professionals destinats a l'operatiu, s'hauria apuntalat l'edifici per tal que poguessin tornar-hi, ja fos a buidar l'habitatge, en cas que no fos habitable, o a viure-hi de nou com ha acabat resultant.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris