El veïnat de Mas Vilanova a Reus denuncia actes vandàlics i brutícia al barri

La tanca de la plaça de la Festa Major està instal·lada però no es tanca a la nit
La plaça de la Festa Major amb les tanques ja instal·lades | Cedida

 

El veïnat del barri Mas Vilanova de Reus denuncia els continus actes vandàlics i la brutícia que hi ha a la zona. El focus del problema segueix produint-se a la plaça de la Festa Major i la del Seguici Festiu, on segons informen els veïns a TarragonaDigital, la plaça segueix oberta les 24 hores tot i que des del consistori ja havien anunciat el seu tancament. D'altra banda reclamen més neteja al barri, ja que creuen que aquest servei és insuficient.

 

Estat d'una de les zones del barri Mas Vilanova on s'acumula la brutícia | Cedida

 

Actes vandàlics i brutícia a Mas Vilanova

El passat mes de gener es va aprovar el tancament de les places de la Festa Major i del Seguici Festiu, un cop acabades les obres el problema de vandalisme segueix. El motiu és que tot i estar enllestida la instal·lació de les tanques, encara no està operatiu el servei de tancament diari i per tant la plaça queda oberta tot el dia. El president de l'Associació de Veïns del Mas Vilanova, Valentín Rodríguez, confirma que el «conflicte entre el veïnat i els autors dels actes vandàlics segueix». 

 

Tensió entre veïns i un grup de persones conflictives

Des de l'entitat veïnal estan a l'espera que els serveis municipals posin en funcionament el tancament a les nits de les tanques, «la gent conflictiva continua entrant de matinada, fent soroll que molesta als residents de la zona i deixant molta brutícia», comenta Valentín Rodríguez. D'altra banda, els veïns i veïnes de la zona expliquen que aquestes persones s'encaren a la mínima i els amenacen.

 

Imatge del vidre d'un vehicle a Mas Vilanova trencat amb les bales | Cedida

 

Atacs als habitatges i vehicles

Contínuament, sobretot de nit, es reuneixen grups de joves en aquesta zona i molesten al veïnat amb soroll i actes vandàlics. «Ara ve el bon temps i ens preocupa que aquest problema augmenti», afegeix Rodríguez. La situació entre els habitants de Mas Vilanova i aquest grup de persones és tensa, fins al punt que han atacat amb pintura les façanes de les cases dels veïns que els han cridat l'atenció.

 

Els habitants d'aquesta zona també denuncien que aquestes persones han trencat vidres de vehicles. Una veïna ha explicat a aquest mitjà que va denunciar a la Guàrdia Urbana de Reus el trencament dels vidres del seu cotxe amb les bales de vidre, una pràctica que segons han assegurat ara repeteixen sovint els joves que van a la zona, llançant-les contra cases i vehicles estacionats.

 

Bales de vidre recopilades al Mas Vilanova després del seu llançament. | Cedida

 

L'entitat veïnal demana més il·luminació a la zona

El fet que sigui una zona amb poca lluminositat i amb molta vegetació fa que el conflicte augmenti. Valentín explica que «hem demanat a l'Ajuntament de Reus més llums en aquests punts del barri». Des de l'entitat veïnal han intentat raonar amb aquest grup de persones i arribar a un acord, però en moltes ocasions no han rebut una bona resposta. «Quan intentes parlar amb ells, t'amenacen», afegeix el president de l'Associació. 

 

Un altre dels punts que molesta els veïns és que les persones que es reuneixen als parcs de matinada també ocasionen brutícia i el deixen ple de deixalles.

 

El tancament de les places de Mas Vilanova ja està acabat però no es tanquen les reixes | Cedida