Veïns de Pedra Estela de Reus denuncien inseguretat viària i la mort de diversos gats

Han trobat tres animals atropellats, asseguren, intencionadament | Reclamen mesures per reduir al velocitat dels veïcles
Un tram del camí de la Pedra Estela on els veïns denuncien inseguretat viària | Cedida

 

Els veïns del camí de la Pedra Estela de Reus denuncien que, de manera habitual, hi ha vehicles que hi circulen a velocitats molt superior al límit permès i que es posa en risc la seguretat dels vianants. Segons han explicat a TarragonaDigital, hi ha hagut diversos veïns que han estat a punt de ser atropellats tant als tombs, on els cotxes tenen poc marge de reacció, com fins i tot en els trams rectes, en sortir de casa seva.

 

Denuncien l'atropellament intencionat de diversos gats

En la mateixa línia, asseguren, alguna de les persones que circula habitualment per aquest camí hauria atropellat de manera intencionada almenys tres gats en una sola setmana, a principis de mes. Persones del veïnat s'han trobat els animals morts o molt malferits al mig de la via. «No és que no l'hagis pogut esquivar o no l'hagis pogut veure, els gats són ràpids i àgils», denuncien, i apunten que els cossos s'han trobat en trams rectes.

 

Tram del camí de la Pedra Estela de Reus on han trobat els gats | Cedida

 

En un dels casos, de fet, una de les veïnes va portar un dels animals, molt malferit, al veterinari, on va morir a causa de les ferides. Un altre dels gats, animal de companyia de la família d'un dels masos del camí de la Pedra Estela, va ser atropellat a la mateixa porta de casa, qui conduís, asseguren, «havia d'anar ràpid i, a més, ho havia de fer expressament». Expliquen que s'han posat en contacte tant amb l'Ajuntament com amb la Guàrdia Urbana en concret per mirar que s'hi actuï.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Des de la Guàrdia Urbana se'ls hauria assegurat que s'intensificaria la presència policial a la zona per dissuadir els conductors d'excedir els límits de velocitat permesos, concretament, a les hores de més trànsit. Aquest grup de veïns apunta, directament, a alguns habitants de la urbanització Golf Aigüesverds, que utilitzarien el camí per estalviar-se la congestió de la carretera de Reus a Cambrils a les hores punta.

 

Reactivar l'Associació de Veïns

El grup de veïns que ha denunciat la situació estudia reactivar l'Associació de Veïns de la zona perquè les seves reivindicacions prenguin més força. Fins llavors, expliquen que seguiran interpel·lant l'Ajuntament i la Guàrdia Urbana perquè siguin coneixedors del cas i prenguin les mesures oportunes. Fins llavors, es plantegen començar a recollir firmes amb el mateix objectiu, que les seves reivindicacions prenguin força.