Un urbanisme social, sostenible i eficient, les claus d'Entre Veïns per la ciutat de Reus

A través de la planificació urbanística i d'habitatge, volen una ciutat sostenible i equilibrada
Un urbanisme social, sostenible i eficient, les claus d'Entre Veïns per la ciutat de Reus | Jordi Olària Gras

 

Urbanisme social, sostenible i eficient. Aquesta és la principal aposta d'Entre Veïns Reus de cara al futur urbanístic de la ciutat. L'agrupació ha definit les seves principals línies d'actuació de cara a la pròxima legislatura, que s'ha d'iniciar després de les eleccions municipals del 26 de maig. Entre Veïns considera prioritari un disseny de ciutat basat en l'oferta del benestar pels seus habitants, combinant tots els interessos per fer una ciutat sostenible i equilibrada.

 

«Els veïns i veïnes han de poder comptar amb carrers nets, amb accessos adequats, aparcaments capaços d'absorbir les necessitats de la població i dels seus visitants, un fàcil accés a la zona de compres i a la localització de les indústries a zones amb les infraestructures adequades que respectin el medi ambient i que els seus treballadors puguin anar a treballar mitjançant transport públic. Volem una ciutat on el seu creixement estigui unit al creixement de llocs de treball i de serveis», asseguren des de la formació política encapçalada per Valentín Rodríguez. 

 

 

Habitatge, planificació urbanística i accessibilitat

Entre Veïns Reus destaca tres línies principals d'actuació, sobre habitatge, planificació urbanística i barreres arquitectòniques. Pel que fa a l'habitatge, el partit assegura que els habitatges reusencs es troben en un avançat estat d'envelliment, així que remarquen la seva aposta per fer més habitatge social, recolzar els propietaris per tal de renovar els habitatges a través d'ajuts i incentius i ajudar els joves per facilitar-los l'emancipació. A més, aposten per l'assessorament en temes d'ajuts estatals, morositat, bancs, així com apostar per les energies renovables.

 

Un parc que connecti Sol i Vista, Immaculada i Blancafort

Respecte la planificació urbanística, la formació política creu fonamental una ciutat on es potenciïn les zones verdes, creant un gran parc a Ponent que integri els barris de Sol i Vista, Immaculada i Blancafort. Volen, també, un pla relacionat amb una potenciació del comerç de barri, de petit i mitjà establiment. Creuen que traslladar-hi dependències administratives genera que al seu voltant s'hi implantin comerços i serveis.

 

 

D'altra banda, promouran la instal·lació de grans superfícies comercials o industrials en zones com el Tecnoparc per tal de descongestionar altres espais de la ciutat i evitant que es converteixin en barreres entre barris. Així mateix, la comunicació entre barris a través de passejos de vianants és primordial, posant com a exemple l'accés al barri Gaudí, a Mas Pellicer o Mas Carpa. Volen, també, transformar les vies ràpides com la carretera de Tarragona o l'avinguda dels Països Catalans en vies «autènticament urbanes». Tot això, amb un reforçament del transport públic.

 

Finalment remarquen que Reus ha de ser una ciutat totalment accessible i adaptada, eliminant totes les barreres arquitectòniques que existeixen actualment. No només per facilitar la mobilitat a les persones que van en cadira de rodes, sinó ampliant-ho a tothom que tingui un problema de mobilitat.