NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

Els veïns del barri Sol i Vista de Reus es queixen pel retard de les obres

Les obres d'asfaltat del barri porten retard per culpa de la meteorologia i estan causant moltes molèsties als veïns| La segona fase està seguint els tràmits administratius corresponents
Les obres afecten el tram inferior del carrer de Roger de Llúria i tot el carrer d'Entença | Jordi Olària

 

La primera fase del Pla de Barris del barri Sol i Vista de Reus s'està allargant per sobre del previst. Els veïns es queixen per aquesta situació, i és que l'asfaltat dels carrers continua sense fer-se i, almenys, fins a finals d'aquest mes d'octubre no estarà enllestit. La presidenta veïnal Ana Belén Castaño explica en declaracions a TarragonaDigital que «la primera data que ens van donar era el 30 de juny, va passar a ser el 30 de juliol perquè van començar més tard, i del 30 de juliol va passar al 30 d'octubre».

Tanmateix, l'Ajuntament de Reus ha puntualitzat a aquest mitjà que al mes de juny el que s'acabava era el termini per demanar la subvenció per dur a terme les obres, i que l'únic retard que hi ha a hores d'ara és el de la demora d'una setmana en l'asfaltat dels carrers, ja que la pluja va impedir que comencés a temps. El Pla de Barris permet cofinançar a parts iguals obres d'aquest tipus amb la Generalitat.

 

Els veïns afirmen no haver vist cap operari, almenys, fins al migdia | Jordi Olària

 

«Hi ha dies que no veiem ni treballadors»

La realitat però és que aquest dilluns al matí, l'entitat veïnal ha sortit als carrers del barri per comprovar l'estat dels treballs i no han trobat cap operari a les obres fins a les dotze del migdia, en què han vist el primer a la zona. Fets com aquest reforcen la seva queixa que les obres «van molt lentes, no hi ha treballadors, i hi havia uns terminis que no s'estan complint». Segons se'ls ha informat, aquest mes podrien acabar les obres de la primera fase del Pla de Barris.

 

El carrer d'Entença del barri Sol i Vista de Reus, afectat per les obres | Jordi Olària

 

Els efectes del darrer temporal al barri Sol i Vista de Reus

«Aquest matí ens han dit des de l'Ajuntament que el dia 29 asfaltaran, però 'del dicho al hecho...'», explica Ana Belén Castaño a TarragonaDigital. Recorda, a més, que els recents episodis de pluges han suposat un autèntic daltabaix a la zona. «El problema és que tampoc ho tenen preparat per quan passen aquestes coses», lamenta, i és que els carrers, encara sense asfaltar, van quedar inundats.

 

Els carrers en obres del barri Sol i Vista, inundats durant el darrer temporal | Cedida

 

Els desperfectes del temporal, de fet, es van fer evidents quan va acabar la tempesta, i és que s'havia malmès part dels carrers on ja havien treballat els operaris. Més enllà d'una possible afectació sobre els terminis de les obres, les queixes dels veïns posaven sobre la taula les dificultats per moure's pel barri o, simplement, per entrar i sortir de casa o dels comerços.

 

A alguns carrers del barri Sol i Vista encara es veu el rastre de les darreres pluges | Jordi Olària

 

Quatre mesos de retard en la primera fase del Pla de Barris a Sol i Vista

La primera fase del Pla de Barris a Sol i Vista suposa actuar als carrers d'Entença i de l'Almirall Requesens, així com en alguns trams dels carrers de Roger de Llúria i de Nelson Mandela. Es va aprovar inicialment el novembre de l'any passat amb un pressupost de prop d'1,3 milions d'euros. El calendari previst aleshores era que el Pla de Barris acabés el 30 de juny d'aquest 2018.

 

Això implicava que totes les obres que es fessin fins aquesta data serien assumides, al 50 %, pel govern català, mentre que l'altra meitat la costejaria l'Ajuntament. Tot el que s'hagués fet més enllà del juny hauria anat a càrrec, íntegrament, del govern local. Aquesta situació, però, va canviar durant el mes de juliol d'aquest 2018.

 

Un tram del carrer de Nelson Mandela, afectat per les obres | Jordi Olària

 

Una primera pròrroga de la Generalitat ja va permetre planificar completament aquesta primera fase; una segons pròrroga, anunciada el juliol d'enguany, va permetre començar a plantejar la segona fase. Llavors, en una visita de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i els regidors d'Urbanisme i de Medi Ambient, Marc Arza i Daniel Rubio respectivament, es va valorar que el 45 % de la primera fase estava executat.

 

El carrer de l'Almirall Requesens del barri Sol i Vista | Jordi Olària

 

L'Ajuntament de Reus va adjudicar, ara fa tres setmanes, els treballs per soterrar la línia elèctrica afectada per aquesta primera fase del projecte. Mentrestant, segueixen els tràmits administratius per tal d'encarrilar la segona fase, que ha d'afectar només el carrer de Roger de Llúria. A la part inferior d'aquest carrer ja s'hi està actuant en la primera fase, i la segona ha de suposar actuar sobre el tram superior.

 

A una part del carrer d'Entença ja hi ha formigó, però no asfalt | Jordi Olària

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris