Un miler de persones s'ha concentrat per protestar contra el tancament

Multitudinària vermutada a Reus contra el tancament del Mercat del Carrilet

Un miler de persones, molts d'ells paradistes i veïns, s'han agrupat per recollir signatures

Vora un miler de persones s'han concentrat aquest diumenge al matí a Reus per protestar contra l'anunci del tancament del Mercat del Carrilet, previst per a mitjans de l'any 2021. Paradistes afectats i veïns de la capital del Baix Camp han organitzat una vermutada popular per sumar esforços en la reivindicació, i per esperonar una recollida de signatures que ja acumula setmanes en marxa i que supera ja les 5.000 adhesions.

El consistori va justificar que no havia trobat cap operador privat que es fes càrrec del projecte a partir de l'any que ve, de manera que es contempla el tancament com a inevitable. Els paradistes, però, entenen que «l'espai és viable» i consideren que la pèrdua del servei comportarà un greuge important per als veïns que fan ús dle Carrilet de forma habitual, i han alçat la veu des del primer dia de l'anunci. El consistori els ha ofert desplaçar-se al Mercat Central, si bé la proposta no ha satisfet els comerciants.

Diverses paradistes organitzen el vermut popular a Reus
L'Ajuntament de Reus va anunciar el tancament previst per a mitjans de 2021 | Laia Solanellas

La protesta, de caire festiu, ha comptat amb el suport de la manifestació feminista que a les 12.00 hores s'ha concentrat al cor de Reus amb motiu de les reivindicacions del vuit de març. Les paradistes han recordat que la pràctica totalitat de les comerciants són dones, motiu que ha accentuat el to lila de la jornada reivindicativa.

Pla detall de les signatures recollides per mantenir obert el Mercat del Carrilet
La recollida de signatures és la gran arma dels paradistes per lluitar contra el tancament | Laia Solanellas

També et pot interessar


Comentaris
Miriam
Dones lluitant pels seus llocs de treball i la Presidenta de la Diputació desapareguda però parlant sense parar de feminisme a la premsa.