Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Visites guiades a la Bòbila Sugranyes de Reus els primers dimecres de cada mes

L'Institut Municipal Reus Cultura realitzarà visites guiades a la Bòbila fins al desembre
Bòbila Sugranyes | Cedida

 

Reus compta d'una important història en el món de la ceràmica i a partir del dimecres 3 d'octubre aquelles persones que estiguin interessades en podran saber una mica més del paper que va tenir la ciutat en el món de la ceràmica. El pròxim més es posaran a disposició del públic un seguit de visites guiades a la Bòbila Sugranyes, de la mà de l'Institut Municipal Reus Cultura, on es donarà valor a aquest patrimoni de la ciutat, ja que esdevé una de les poques bòbiles que es conserven al territori.

 

Visites guiades el primer dimecres de cada mes

Les visites guiades es realitzaran els primers dimecres de cada mes fins al desembre, a les 17 h amb inscripció prèvia. A les visites es reconeixerà el pas del món de la ceràmica a la ciutat de Reus des de la prehistòria fins al segle XX, tot fent un recorregut pels moments més importants d'aquest art artesanal al municipi, ja que Reus va esdevenir una ciutat de gran rellevància en la producció de la ceràmica així com en la manipulació del material que s'utilitzava per realitzar-la. La Bòbila Sugranyes fa gairebé 20 metres d'alçada i està datada del segle XIX, s'hi produïen principalment maons, teules i rojals, així com altres materials que es destinaven al món de la construcció.

 

És necessària inscripció prèvia per accedir a la Bòbila de Sugranyes

La visita consistirà a realitzar un recorregut pels pisos que componen l'edifici de la Bòbila Sugranyes on es detallarà com va ser construïda i que s'hi realitzava exactament. A més, totes aquelles persones que vulguin aprofundir en el Reus de la ceràmica podran visitar l'exposició permanent d'arqueologia que se situa al Museu de Reus i que està relacionada amb el món de la ceràmica en el seu pas per Reus. Per accedir a les visites guiades que es duran a terme els dies 3 d'octubre, 7 de novembre i 5 de desembre, totes a les 17.00 hores, s'ha de realitzar una inscripció prèvia a irecuenco@reuscultura.cat o bé, a telèfon 977 01 06 60. L'accés a la visita amb guia té un preu de 3 euros per adult, i 2 euros pels infants de 7 a 14 anys i pels majors de 65 anys. Els nens i nenes menors de 7 anys tindran l'accés gratuït.

Comentaris