Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Tornen les visites nocturnes al cementiri de Reus

La Gata Borda tornarà a teatralitzar les visites entre el 23 i el 25 d'octubre
Imatge d'arxiu d'una ruta nocturna al cementiri de Reus a càrrec de La Gata Borda | Laia Solanellas

 

El cementiri de Reus es tornarà a convertir en un espai teatral entre dimarts i dijous vinent. La Gata Borda tornarà a teatralitzar les visites nocturnes que s'hi fan amb motiu de la jornada de Tots Sants i el Dia dels Difunts. Aquestes visites serveixen per donar a conèixer el patrimoni d'aquest equipament reusenc, però també per conèixer històries d'algunes de les persones que hi ha enterrades i, alhora, bocins de la història de Reus.

 

Les visites són gratuïtes i obertes al públic, però cal invitació prèvia per tal de limitar-ne l'aforament. S'ofereixen tres passis per dia, a dos quarts de vuit, a tres quarts de nou i a les deu de la nit. Per les nou sessions que s'oferiran en total hi podran passar 450 persones, 50 a cada torn de visita. Aquestes invitacions només es podran aconseguir a través del web dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp a partir de les 12 del migdia del 18 d'octubre, aquest dijous vinent.

 

Les invitacions estaran disponibles fins que s'esgotin, i en el moment de fer la reserva se'n podran agafar fins a quatre per persona. Al dia i hora reservats només caldrà dirigir-se al cementiri de Reus i mostrar la reserva, sigui impresa o en format mòbil.

 

Imatge d'arxiu d'una ruta nocturna al cementiri de Reus a càrrec de La Gata Borda | Laia Solanellas

 

La Gata Borda converteix el cementiri de Reus en un escenari

Des de l'any 2009, La Gata Borda teatralitza les visites nocturnes al cementiri de Reus pels volts de Tots Sants. La proposta es va aconseguir consolidar amb molt poc temps, i és que cada any s'exhaureixen les invitacions de seguida. El cas és que cada edició incorpora alguna cosa nova, alguna escena que descobreix un nou reusenc o una nova reusenca que descansa al cementiri.

 

L'ambient nocturn ajuda a crear atmosfera, així com les espelmes que es reparteixen entre els visitants. Els actors de la companyia teatral s'encarreguen d'anar-los transportant d'una època a una altra, d'una desgràcia a una altra mort, per anar descobrint bocins de la història de la ciutat; així com es posa a l'abast del públic el patrimoni que guarda el cementiri de Reus.

Comentaris