ATENCIÓ

🔥2 incendis en 3 minuts al mateix carrer de Calafell

Vox prepara la llista electoral per presentar-se a Reus

El partit no revela qui l'encapçalarà | Les carpes organitzades pel partit serveixen per captar simpatitzants «desencantats del Partit Popular, també de Ciutadans o algun altre del Partit Socialista»
Imatge d'una carpa de VOX Reus | twitter @jordiferre8

 

Vox manté activa la maquinària preelectoral a Reus. El partit confirma que es presentarà a les eleccions municipals a la capital del Baix Camp, tot i que encara no fa públic qui encapçalarà la llista. Fa setmanes que instal·len carpes a la ciutat, en una d'aquestes convocatòries, de fet, es va organitzar una concentració de protesta per la presència de la formació d'ultradreta.

 

Vox intentarà mantenir la inèrcia dels resultats obtinguts a Andalusia per arribar al Congrés dels Diputats el 28 d'abril, però també per obtenir presència als Ajuntaments a les eleccions municipals del 26 de maig. És el cas de Reus, on el partit presentarà una llista que, a hores d'ara, no té número 1. Jordi Ferré, vicesecretari de comunicació del partit a Tarragona, confirma que s'està constituint l'equip municipal.

 

Imatge d'una carpa de VOX a Reus | twitter @ISABELLazaroPin4

 

Els noms més públics de Vox a Reus

Encara sense cap confirmació oficial sobre els noms de la futura llista electoral, la formació d'ultradreta ha organitzat diverses carpes a Reus en la línia d'aconseguir el múscul organitzatiu necessari per presentar-se a les eleccions municipals. Una d'aquestes convocatòries va rebre una manifestació en contra de la presència del partit a la ciutat; en una altra ocasió, de manera preventiva, els Mossos d'Esquadra van organitzar un dispositiu que va cridar l'atenció dels vianants durant tot el matí. En alguna d'aquestes carpes s'hi ha pogut veure a Albert Tafalla, cap de llista de Plataforma per Catalunya els anys 2007, 2011 i 2015.

 

Aquest canvi de formació aniria en consonància amb el corrent que han anat seguint els militants de la formació que va fundar Josep Anglada, i que ha acabat amb la seva desaparició com a partit polític. Entre les opcions per ocupar, si no el primer, els primers llocs de la butlleta electoral hi ha, segons fonts pròximes a la formació, el mateix Jordi Ferré, que és reusenc.

 

Ferré, que explica a TarragonaDigital que els suports a Vox arriben de «gent del Partit Popular que està desencantada», però també d'altres formacions «com Ciutadans, o algun o altre del Partit Socialista; fins i tot gent que no ha anat mai a votar». La línia d'actuació contra l'independentisme de Vox li val bona part dels seus suports, i atrau simpatitzants de l'espanyolisme que, en casos particulars, s'han fet veure als plenaris de Reus com a oposició a les convocatòries de les formacions o entitats independentistes. Un exemple d'aquesta dinàmica són algunes de les persones que es van manifestar en defensa de José Manuel García-Margallo i que va arribar a agredir un periodista de Reusdigital al crit de «no me graves».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!