El Consell Comarcal del Baix Camp fomenta amb èxit la inserció laboral de persones amb diversitat funcional

Una quinzena de persones van accedir a l'empresa ordinària al llarg del 2023 a través del Projecte Heura i Maragda

El servei ha permès la signatura d'una trentena de contractes, amb durada màxima de 12 mesos
El servei ha permès la signatura d'una trentena de contractes, amb durada màxima de 12 mesos | Cedida
26 de juliol de 2024, 12:11
Actualitzat: 12:12h

Un total de 86 persones van ser ateses en primera acollida durant l’any 2023 pel Servei Laboral Especialitzat d'Orientació, Acompanyament i Suport a la Inserció per a Persones amb Discapacitat i/o Trastorns de la Salut Mental a través del Projecte Heura i Maragda del Consell Comarcal del Baix Camp. Així, l'ens fomenta amb èxit la inserció laboral de persones amb diversitat funcional.

D'aquestes persones, es van inscriure al servei 53, de les quals 28 eren dones (15 dones amb discapacitat intel·lectual psíquica/límit i 13 dones amb trastorn de la salut mental) i 25, homes (14 homes amb discapacitat intel·lectual psíquica/límit i 11 homes amb trastorn de la salut mental).

Finalment, 15 persones participants van accedir a l’empresa ordinària: 7 dones (6 amb discapacitat intel·lectual psíquica/límit i una amb trastorn de salut mental) i 8 homes (6 amb discapacitat intel·lectual psíquica/límit i dos amb trastorn de la salut mental). 

Així mateix, al llarg del 2023, es van signar 36 contractes, quatre dels quals superaven la durada de 12 mesos i la resta, tenien un període igual o inferior al 50% de la jornada laboral.

Acompanyament i suport individualitzat

L’objectiu del Projecte Heura i Maragda és l’acompanyament, el suport i la inserció laboral a l’empresa ordinària de les persones amb discapacitat psíquica i/o trastorns de la salut mental a través de la metodologia del Treball amb Suport.

Aquesta és una metodologia basada en un sistema de suport individualitzat, que consisteix a proporcionar l'ajuda imprescindible a la persona amb discapacitat, per poder desenvolupar de forma autònoma una activitat laboral. Aquest suport va decreixent a mesura que la persona s'integra plenament al seu lloc de treball, per tal de fomentar al màxim la seva autonomia personal i laboral.

Dins del seu itinerari individualitzat i personalitzat, cada persona participant pot realitzar tutories d’orientació i recerca de feina, formació transversal especialitzada, alfabetització informàtica, així com pràctiques en empreses. Es poden acollir al servei les persones d’entre 16 i 65 anys amb discapacitat psíquica i/o trastorns de la salut mental, amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% i que es trobin en les situacions següents:

  • Persones amb discapacitat demandants d’ocupació no ocupades (DONO) inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.
  • Persones treballadores inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a millora de feina.
  • Persones treballadores en empreses del mercat de treball ordinari, no inscrites com a millora de feina, que es trobin en la fase detreball amb suport.
Arxivat a