Els centres de La Salle al Camp de Tarragona commemoren junts el fundador de l'escola

Els esdeveniments programats ha estat en honor al Tricentenari de la mort de Sant Joan Baptista De La Salle
La Salle de Reus amb la presència de les institucions a l'acte commemoratiu | La Salle

 

Els centres de La Salle del Camp de Tarragona han commemorat el Tricentenari de la mort de Sant Joan Baptista De La Salle, qui va ser el fundador dels Germans de les Escoles Cristianes, més conegut com La Salle, amb diversos actes públics. Aquest dimarts dia 14 de maig, els 1.200 infants del col·legi La Salle de Reus han portat a cap diverses activitats de celebració. També ho han fet els centres educatius La Salle de Tarragona, Torreforta i La Salle Tic-Tac.

 

La Salle Torreforta en l'acte d'homenatge al fundador del centre | La Salle

 

Quatre centres de Tarragona han commemorat el creador

En total unes 120 escoles de tot l'Estat espanyol i també de Portugal han commemorat la data de la mort del fundador de La Salle fa 300 anys. Els actes s'han organitzat conjuntament aquest dimarts 14 de maig, ja que és el dia que Sant Joan Baptista de La Salle fou proclamat pel papa Pius XII patró universal dels educadors. A aquesta jornada festiva també s'han unit els quatre centres de La Salle del Camp de Tarragona.

 

A Reus han participat 1.200 alumnes

A Reus, l'alumnat del centre s'ha concentrat als jardins de l'escola per fer un mural amb el logotip dels 300 anys, on s'han portat a cap diverses actuacions musicals. A l'acte ha estat present l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, que va ser exalumne de l'escola, juntament amb la regidora d'Ensenyament, Dolors Sardà i el regidor de Medi Ambient i també exalumne, Dani Rubio.

 

La Salle Tic-Tac amb la catifa d'estrelles | La Salle

 

A Tarragona, s'han concentrat al Parc de la Reconciliació

La Salle Tarragona i La Salle Torreforta han fet coincidir la celebració amb la 'Marxa Proide'. Els alumnes de 5è i 6è de Primària i 1r i 2n d'ESO, s'han trobat al Parc de la Reconciliació, a Via Augusta, per fer conjuntament un acte d'homenatge davant de l'estàtua que hi ha al parc de Sant Joan Baptista de La Salle.

 

Paral·lelament, els alumnes de 1r a 4t de Primària de La Salle Tarragona, han gravat un 'lipdub' amb la cançó del Tricentenari. D'altra banda, l'alumnat i el professorat del centre La Salle Torreforta, s'ha concentrat a la rambla de Torreforta per fer un acte d'homenatge al fundador.

 

Finalment els remembres de la comunitat educativa de La Salle Tic-Tac, a l'interior del col·legi, han realitzat una catifa amb 300 estrelles, ja que volien representar els 300 anys de la institució.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris