Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'assassí de la seva dona a la Pobla de Mafumet, condemnat a 24 anys de presó

Els nou membres del jurat popular l'han declarat culpable d'un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament
Francisco Javier Mora ha estat condemnat a 24 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament  | ACN

 

 

El magistrat de l'Audiència de Tarragona ha condemnat Francisco Javier Mora, l'assassí confés de la seva dona a la Pobla de Mafumet (Tarragonès), a 24 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament. La nit del 17 de desembre del 2016 el condemnat va accedir a un petit lavabo on hi havia la seva dona, amb qui hauria discutit anteriorment, i per l'esquena li va propinar diversos cops i una vintena de ganivetades que li haurien produït la mort.

 

En la sentència s'estableix que el condemnat no es podrà apropar als familiars de la dona durant un període de 25 anys i que els haurà d’indemnitzar amb 280.000 euros; concretament 120.000 d'euros a la filla, 50.000 a cadascun dels progenitors de la víctima i 30.000 a cada germana.

 

A més a més, Mora, que ja va ser condemnat a 19 anys i tres mesos de presó per una violació del 2003, es tornarà a asseure aquest dijous 4 d'octubre al banc dels acusats per haver agredit sexualment la filla de la víctima, menor d'edat, després d'haver comès l'assassinat.

 

La drogodependència i la confessió no han servit per rebaixar la condemna

L'acusat que l'endemà del crim va confessar els fets a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Campclar, va afirmar llavors haver-li tallat el coll després d'una discussió, però que es trobava sota els efectes de l'alcohol i les drogues i que no recordava res del que havia passat aquella nit. En aquest sentit l'informe dels Mossos deia que en el moment de la confessió no semblava que l'acusat estigués afectat per cap substància estupefaent, un fet però que sí que es va demostrar provat durant el judici.

 

No obstant això, el jurat popular va concloure que Mora no tenia afectades les seves capacitats volitives i cognitives, tal com van manifestar diversos perits durant la vista oral, motiu pel qual va descartar rebaixar-li la condemna per aquest fet. De la mateixa manera, la sentència conclou que la víctima no va tenir possibilitat de defensar-se i que la vintena de ganivetades que li va propinar el seu marit van ocasionar-li un patiment innecessari.

 

En aquest context, i segons l'opinió del magistrat de l'Audiència de Tarragona, el fet que l'home confessés el crim als agents dels Mossos d'Esquadra, no mereix un atenuant de confessió que compensi l’agreujant de parentiu. El jutge argumenta que, si bé l’home va confessar els fets a comissaria, «és evident que aquests fets anaven a ser descoberts immediatament, atès que els familiars de la víctima ja l’estaven buscant». I considera que el processat va fer una confessió conscient i «selectiva, per justificar l'aplicació d'una circumstància atenuant per drogoaddicció».

 

 

«Una mort brutal per múltiples ganivetades i cops en tot el cos»

En la sentència el magistrat recorda que la parella havia anat a dinar fora i de compres abans del crim, i que la víctima en cap cas podia esperar ser assassinada pel seu marit. Estava en un ambient de confiança màxima, i més tenint en compte que segons els familiars la parella mantenia una bona relació. Així, conclou que Carmen Ginés, de 44 anys, «no podia suposar el dramàtic final que l'esperava».

 

També com agreujant, el tribunal ha assenyalat que l'assassí confés no va exterioritzar en cap moment sentiments de culpa, i que va mantenir una actitud «freda i tranquil·la» sense cap «mostra real de penediment». I que si en algun moment va intentar demostrar algun sentiment mitjançant «algun sanglot o paraules entretallades», això només respondria a una estratègia per obtenir un resultat més favorable al judici.

 

Finalment doncs, el jutge justifica la imposició de la pena de 24 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, perquè en aquesta relació de confiança que tenia amb la seva dona, la va sorprendre en el seu domicili i s’hi va acarnissar apallissant-la per finalment degollar-la. En paraules del  magistrat, «va ser una mort brutal, precedida per múltiples ganivetades i cops en tot el cos».

 

Francisco Javier Mora va admetre haver consumit drogues i alcohol el dia del crim | TarragonaDigital.com

 

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris