ÚLTIMES DADES

Preocupant augment de casos de coronavirus a les comarques de Tarragona: 63 positius nous

Desmantellen a Saragossa una banda de traficants que comprava la droga a Salou

La Policia Nacional ha detingut 21 persones en una operació duta a terme a la capital aragonesa, però amb branques a Salou i Mont-roig del Camp
A més de cocaïna, speed i haixix, es van confiscar armes de foc, munició i 28.000 euros en efectiu. | Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut 21 persones en una operació contra el narcotràfic duta a terme a Saragossa. L'operació, anomenada 'Tatcher', ha desentramat un grup criminal que operava a la capital aragonesa, però que tenia una branca a la Costa Daurada. Els distribuïdors, que posseïen armes de foc, estaven assentats a Salou, on els traficants adquirien la droga —dosis de cocaïna i speed— per vendre posteriorment a Saragossa. S'han produït detencions també a Mont-roig del Camp.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Incauten milers de dosi de droga, armes de foc i 28.000 euros en efectiu

L'operatiu de la Policia Nacional es va iniciar abans de l'estiu i s'ha saldat ara amb 21 detinguts i la confiscació de 7 quilograms de speed (28.000 dosis), 300 grams de cocaïna (1.370 dosis), 500 grams d'haixix, una pistola amb silenciador, munició, armes simulades, 700 grams de substància adulterant , 3 vehicles, múltiples balances de precisió, així com diversos efectes per a l'elaboració, adulteració i distribució de la substància estupefaent (filferros, retalls plàstics ...), així com 28.000 euros en efectiu.

En un primer moment, les indagacions es van centrar en un ciutadà establert a la província de Saragossa. Aquest individu feia les tasques de «comissionista», és a dir, un intermediari entre diferents proveïdors de substància estupefaent, rebent a canvi una sucosa comissió i obtenint beneficis sense assumir excessius riscos.

A poc a poc es van anar identificant la resta dels membres de l'organització i es van descobrir les dues faccions. La primera branca es proveïa de cocaïna a Salou. Fins allà es desplaçaven habitualment dos membres de l'organització, que s'encarregaven d'adquirir la substància estupefaent i traslladar-la fins a Saragossa, on a la vegada la distribuïen entre altres distribuïdors directes a consumidor.

El passat dia 14 de setembre, es va detectar un d'aquests viatges, de manera que els investigadors van arrestar les dues persones encarregades de portar la droga quan tornaven a Saragossa des de Salou carregats amb 100 grams de cocaïna.

Els proveïdors de les drogues, detinguts a Salou i Mont-roig del Camp

Posteriorment, es va procedir a la detenció dels proveïdors a les localitats de Salou i Mont-Roig de Camp. Aquestes detencions van desencadenar una sèrie de registres on a més de més substància estupefaent van confiscar diverses armes de foc, entre elles una pistola amb silenciador i munició real.

El passat dia 22 d'octubre, es va aconseguir detectar un nou viatge d'aprovisionament de droga, aquesta vegada transportant 140 grams de cocaïna. Van ser interceptats i detinguts quan arribaven a la capital aragonesa. En una tercera fase, el passat 12 de novembre, es va aconseguir la desarticulació de la branca dedicada a l'aprovisionament per a la seva posterior comercialització de speed.

"El temporal de vent deixa diversos arbres trencats i carrers inundats al Vendrell" "❗🚊 ARA MATEIX: Nous retards a Rodalies a TGN per culpa d'una avaria"