Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Diversos ocupes protagonitzen una batalla campal al barri del Serrallo

La Guàrdia Urbana va detenir un jove magrebí ferit per arma blanca

Els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Tarragona i la Policia Portuària es va haver de mobilitzar la nit del passat dilluns, 22 de juny, per una batalla campal al barri del Serrallo de Tarragona. Eren entre 20 i 25 individus que, al voltant de les nou de la nit, van començar a barallar-se a l'encreuament dels carrers Sant Andreu i Sant Pere, segons avança el 'Diari de Tarragona'.

Els protagonistes de la batussa eren un grup de persones que ocupen il·legalment l'anomenat 'Rancho Grande', un bloc de pisos ubicat al número 2 del carrer de Sant Andreu. Diversos testimonis asseguren que els implicats en la multitudinària baralla portaven ganivets, barres de ferro i bats de fusta. La batussa es va desplaçar fins al carrer de Trafalgar, davant de les terrasses dels bars i restaurants, on els clients presenciaven l'escena.

Després de les nombroses trucades dels veïns del Serrallo, els cossos policials es van desplaçar fins al lloc dels fets. La Guàrdia Urbana de Tarragona va detenir un jove de 19 anys d'origen magrebí, el qual havia quedat ferit per arma blanca. El jove va ser detingut per resistència a l'autoritat. Els Mossos d'Esquadra, que van acudir amb diverses unitats de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), va identificar cinc joves més, d'entre 17 i 18 anys, també d'origen magrebí. 

Es tracta d'un nou episodi derivat de la problemàtica d'ocupacions il·legals que pateix aquesta zona del barri marítim del Serrallo. El 'Rancho Grande' està ocupat de manera irregular en la gairebé la totalitat dels pisos, la majoria dels quals són propietat dels bancs. A l'edifici només hi queden un parell de propietaris.