Els Mossos d'Esquadra en l'entrada d'un habitatge

El lladre de Riudoms que venia per Internet els objectes robats

Van trobar tots els objectes sostrets al seu domicili

Els Mossos d'Esquadra van començar una investigació arran d'un robatori amb força al municipi de Riudecols. En el primer incident al Baix Camp, es van sostreure una televisió de grans dimensions, diverses videoconsoles, portàtils, rellotges i bosses de mà. El botí, però, li passaria una mala passada al lladre, ja que, una setmana més tard, el denunciant va informar que un dels aparells sostrets es va connectar a Internet. Aquest fet, va permetre els mossos poder fer gestions amb una companyia d'internet.

A principis de març, van localitzar la televisió  sostreta la qual havia estat utilitzada com a pagament en una compravenda i, els actuals propietaris, van lliurar-la a la policia en saber que es tractava d'un aparell robat. Els investigadors, gràcies a aquest fet, van iniciar gestions i localitzar un perfil d'una web de compravenda que va resultar ser del detingut. L'individu havia penjat bona part dels objectes sostrets en el robatori de Riudecols en aquest perfil i en altres amb noms diferents. 

Identificat  el presumpte autor, dijous van detenir el responsable del robatori  de Riudecols i van sol·licitar un manament per entrar al seu domicili, ja que tenien prou indicis per saber que el detingut guardava a casa seva molts dels objectes sostrets. En l'entrada i perquisició  es va recuperar objectes sostrets relacionats amb quatre furts, un altre robatori  amb força a domicili, dos robatoris a interior de vehicle i un furt també a un vehicle. Entre els objectes es van recuperar 10 bicicletes elèctriques, dues bicicletes, una motocicleta, vuit ordinadors, tauletes electròniques, cinc telèfons mòbils i altres objectes de valor. 


Segons els investigadors, el detingut  de 29 anys, de nacionalitat romanesa i veí de Riudoms, a més de participar en els robatoris i furts s’encarregava d’emmagatzemar al seu domicili el botí. A més, els guardava durant un temps per evitar el rastreig  i els classificava abans de posar-los a la venda. El detingut, amb altres antecedents per delictes  contra el patrimoni, va passar dissabte a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Les bicicletes robades pel detingut de Riudoms
Les bicicletes robades pel detingut de Riudoms | Mossos d'Esquadra