S'han detingut deu persones

Deu detinguts en un operatiu policial contra la salut pública al Tarragonès

S'han intervingut gairebé dues tones de marihuana | Són presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal i defraudació de fluid elèctric

ACTUALITZACIÓ 18/11 a les 13.25 hores

Els Mossos d'Esquadra han realitzat un operatiu policial entre aquest dimarts i dimecres, 17 i 18 de novembre, on han desarticulat un grup criminal dedicat al cultiu interior de marihuana a la comarca del Tarragonès. En aquest, s'han detingut deu persones, d'entre 20 i 52 anys, de nacionalitats albanesa i espanyola, veïns de Salou, Reus, el Vendrell, Sabadell i quatre amb domicili desconegut, com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal i defraudació de fluid elèctric.

A principis del mes d'octubre, els mossos van tenir coneixement que hi havia dues naus al Polígon d'Alba de Vila-seca i Riu Clar de Tarragona, on un grup de persones cultivava marihuana. Partint d'aquesta informació, es va iniciar la investigació i es va saber que l'organització es trobava en fase d'expansió i que la droga intervinguda, concretament 1.540 plantes, era part de la primera collita.

El dimarts al matí es van fer tres entrades i perquisicions en dues naus i un domicili del Tarragonès on es van detenir sis persones i es va intervenir quasi dues tones de marihuana amb un pes brut de 1.800 quilograms. En el domicili, situat a la localitat de Salou, es va detenir el líder de l'organització, un home de 43 anys, a més d'intervenir 1.500 euros en efectiu, roba de primeres marques valorada en més de 10.000 euros, un detector de sistemes de geolocalització i microcàmeres, cinc telèfons mòbils i documentació pendent d'estudi i anàlisi.

A les entrades que es van fer a les naus de Tarragona i Vila-seca hi havia plantes de marihuana, cinc quilograms de cabdells secs, terminals mòbils i tots els elements necessaris per al cultiu indoor altament professionalitzat. Els Mossos d'Esquadra ho van intervenir tot. 

Un fet diferencial d'aquest operatiu és que en les naus dels polígons investigats hi havia un tipus de planta poc habitual, ja que els arbusts eren de dos i tres metres d'alçada i amb una producció de cabdells per planta inusual. A més, la mitjana de plantes per làmpada és de 17, en aquest cas hi havia 4 plantes per focus i l'amperatge era l'utilitzat per plantacions de més de 3.000 plantes de cànnabis.

Amb els sis homes detinguts durant les entrades realitzades al matí es va donar per desarticulat el nucli principal del grup criminal. Durant la tarda d'ahir, a més, es va detenir a Tarragona i Salou dos homes més que s'encarregaven de la part logística amb funcions d'instal·ladors dels sistemes de cultiu, manipulació de la part elèctrica i també feien de testaferros.

Aquest matí de dimecres, s'han detingut dos homes més, de nacionalitat espanyola, a Sabadell, els quals eren els responsables de la manipulació d'escomeses i instal·lacions elèctriques de les plantacions indoor. Tot i la desarticulació del grup criminal, no es descarten noves detencions.

Dos dels detinguts van quedar sense efecte amb l’obligatorietat de presentar-se davant l’autoritat quan siguin requerits i els vuit restants passaran en les properes hores a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona.

NOTÍCIA 17/11 a les 10.32 hores

Nou operatiu policial contra el tràfic de drogues que afecta les comarques tarragonines. Després de l'iniciat aquest matí en diversos punts de Catalunya, entre els quals hi havia el Vendrell i era enfocat a la marihuana, els Mossos d'Esquadra, en un altre dispositiu contra la salut pública, estan fent diverses entrades al polígon Riu Clar de Tarragona. Una s'ha fet en una empresa del carrer Mercuri de l'esmentat polígon.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Al mateix temps, també s'estan fent altres entrades a la ciutat de Tarragona per drogues.


Deu detinguts en una operació a Catalunya

A la vegada que l'operatiu de Tarragona, els Mossos d'Esquadra també participaven en un contra el tràfic de marihuana en diferents punts de Catalunya, entre ells, el Vendrell. La investigació, que va començar el passat mes d'octubre en detectar una plantació al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, ha desembocat en l'operatiu d'aquest matí.

Una desena de persones, de nacionalitat espanyola, controlaven la plantació barcelonina i es dedicaven al cultiu 'indoor' de marihuana i a la seva venda i distribució. En total, s'han fet nou entrades en diferents municipis i ha acabat amb els deu detinguts que passaran a disposició judicial els pròxims dies. 


Comentaris