Pla general de la sala de l'Audiència de Tarragona.

A judici un educador d'un centre de menors acusat d'abusar sexualment d'una jove de Cunit

L'home oferia droga i diners a la menor a canvi de rebre favors sexuals

Un educador d'un centre de menors del Berguedà s'enfronta a divuit anys de presó i la inhabilitació per treballar amb menors durant 22 anys, en un judici que ha començat aquesta setmana a l'Audiència de Tarragona.  L'home està acusat d'abusar sexualment d'una resident menor d'edat del centre, veïna de Cunit, entre els anys 2016 i 2017. La vista oral ha començat aquest dimecres.

Segons la Fiscalia, l'home es va aprofitar de l'addicció a les drogues de la jove per mantenir relacions sexuals amb ella, oferint-li a canvi marihuana i diners. Els fets van tenir lloc durant el Nadal del 2016, quan la noia passava les festes a casa de la seva mare, a Cunit. L'educador va contactar amb ella a través d'un perfil de Facebook, on s'amagava darrere d'un nom fals. 

Sexe a canvi de droga

Després d'enviar-li molts missatges afectuosos a través de la xarxa social, van concertar una trobada davant un supermercat de Cunit, amb la promesa de l'home de portar-li marihuana. Quan es van trobar, la noia el va reconèixer, però ell li va dir que no s'espantés, que era «el del Facebook» i que li portava la marihuana. Després de passejar una estona, quan passaven per sota un pont on no hi havia ningú, l'home li va començar a fer petons i es va abaixar els pantalons, demanant-li que el masturbés, segons el relat de la fiscalia.

La noia va acabar accedint i fent-li una fel·lació, «atès que prèviament ell li havia facilitat marihuana i sentia que hi estava en deute», recull l'informe del fiscal. Pocs dies després es van trobar en un hotel de Cunit on l'home va intentar mantenir relacions sexuals amb ella. La menor s'hi va oposar, però  ell la va obligar «agafant-la pel coll». Després li va donar 50 euros.

Una treballadora de l'hotel ha corroborat a la vista oral que tots dos van estar a l'habitació una mitja hora i que la va sorprendre la diferència d'edat. La treballadora també ha afirmat que tots dos van marxar fent bromes i abraçant-se. Un cop acabades les festes de Nadal, la jove no va tornar al centre de menors del Berguedà, i els Mossos la van localitzar a Cunit. Va ser quan els va explicar els fets ocorreguts, afegint que les insinuacions de l'educador ja venien de temps enrere.

Els Mossos van iniciar la investigació, i el cas arriba ara a judici. L'home està acusat d'un delicte d'incitació al contacte sexual mitjançant tecnologies de la informació, d'un delicte continuat d'abús sexual a una menor de setze anys, i d'un delicte contra la salut pública. La segona i darrera sessió de la vista oral s'ha de fer el 3 de març, en la qual està previst que declarin més testimonis i el mateix acusat.