El treballador ha caigut d'una altura de 10 metres

Mor un treballador en caure pel forat d'un muntacàrregues en una empresa del grup IQOXE

Ha caigut d'una altura de 10 metres | L'empresa és del grup IQOXE

ACTUALITZACIÓ 08/07/2020 a les 17.15 hores

L'home de 61 anys que ha patit un accident laboral aquest dimecres a l'empresa Emulsiones Poliméricas finalment ha mort a l'hospital, hores després de patir una caiguda des d'una altura de 10 metres. 

Després de l'accident, els Mossos d’Esquadra han obert una investigació sobre l’accident laboral, ocorregut a quarts de nou del matí. La companyia també iniciarà les «investigacions oportunes« i s'ha posat a disposició de les autoritats locals amb els recursos necessaris per esclarir els fets.

NOTÍCIA 08/07/2020 a les 12.45 hores

Un treballador ha resultat ferit de caràcter crític el matí d'aquest dimecres, 8 de juliol, després de caure pel forat d'un muntacàrregues a la indústria Emulsiones Poliméricas, al polígon químic sud de Tarragona. La caiguda, des d'uns 10 metres d'altura, s'ha produït a primera hora del matí. L'empresa, ubicada al terme municipal de Vila-seca, forma part del grup IQOXE.

Segons ha pogut confirmar TarragonaDigital, es tracta d'un treballador d'una empresa subcontractada, Dominiom, que havia acudit a l'empresa Emulsiones Poliméricas per revisar el muntacàrregues. Quan ha acabat la revisió, ha caigut pel forat, per causes que s'estan investigant.

Quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat s'han desplaçat fins al lloc dels fets per dur a terme el rescat del treballador ferit, que ha sigut evacuat en estat crític a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Emulsiones Poliméricas és una fàbrica del grup IQOXE que es dedica a fabricar pintures i recobriments, segellaments i membranes per a la construcció, i adhesius i coles. 

Els Mossos estan a punt d'enllestir la investigació de l'explosió a IQOXE

IQOXE continua en el punt de mira, i és que els Mossos d'Esquadra esperen concloure la investigació de l'explosió a la planta d'IQOXE de la Canonja del passat mes de gener en les pròximes setmanes. En l'accident hi van morir tres persones, dos dels quals treballadors de la planta, i vuit persones van quedar ferides. La investigació té l'objectiu de determinar «què va passar allí exactament» el 14 de gener i «quines responsabilitats se'n deriven per part de totes les persones que formen part d'IQOXE», segons apuntava recentment el comissari Josep Maria Estela, cap de la regió policial Camp de Tarragona.

L'accident químic va reobrir el debat sobre el funcionament del PLASEQCAT i la comunicació en situacions d'emergència i la coordinació entre empreses, Protecció Civil, Bombers, SEM, Mossos i les diferents institucions. Els diferents actors públics i privats tarragonins van demanar que el pla d'emergències es gestionés des de Tarragona, amb la creació del PLASEQTA.