Pla general de les instal·lacions del centre penitenciari de Mas d'Enric, al Catllar

Denuncien presumptes maltracaments d'uns funcionaris a un pres traslladat a Mas d'Enric

Obre una investigació interna i suspèn d'ocupació cautelarment dos dels quatre sospitosos

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Generalitat ha denunciat a la Fiscalia un presumpte cas de maltractaments de quatre funcionaris a un pres de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada.

Els sospitosos són dos treballadors del Departament Especial de Règim Tancat (Dert) i dos caps de servei, i els fets van passar el divendres 2 d'octubre, ha explicat la Conselleria de Justícia en un comunicat aquest divendres.

Segons el departament, «tots els indicis apunten que els caps de servei van autoritzar i van presenciar un escorcoll integral i una immobilització injustificada» dels altres dos implicats, i posteriorment el pres va ser traslladat a la presó de Mas d'Enric, al Catllar.

El metge que va atendre el pres després dels fets va detectar diverses fractures costals i traumatismes al tronc, i l'home va ingressar a l'Hospital penitenciari de Terrassa , on va estar del 3 al 9 d'octubre.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La Secretaria ha denunciat els fets a la Fiscalia i paral·lelament ha obert una informació reservada per documentar els fets i adoptar les mesures disciplinàries que corresponguin.

Mentrestant, els dos caps de servei que van autoritzar l'escorcoll i la immobilització estan suspesos d'ocupació de manera cautelar, «per impedir que puguin interferir en la investigació», ha assenyalat la Conselleria.

La investigació interna esclarirà si els funcionaris van cometre faltes greus que podria implicar per als quatre investigats sancions com la suspensió de funcions durant sis anys, el trasllat forçós o la separació definitiva del servei.

Actuarà amb «màxima contundència»

La Secretaria ha demanat respectar la presumpció d'innocència i ha destacat «el compromís dels professionals de l'execució penal a Catalunya amb la defensa dels drets humans» i la dignitat de les persones.

Alhora, ha advertit que «actuarà amb la màxima contundència contra les actituds que atemptin contra el prestigi» dels serveis penitenciaris de la Generalitat.


Comentaris