Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La Guàrdia Civil descobreix una plantació de marihuana amagada entre tarongers a Godall

La Guàrdia Civil ha detingut el treballador de la finca, un veí de Santa Bàrbara de 29 anys
La plantació de marihuana trobada a Godall | guàrdia civil

 

Agents de l'Oficina d'Anàlisi Fiscal de la Guàrdia Civil de Tarragona, han desmantellat aquest dimecres, 12 de setembre, una plantació de cànnabis en una explotació agrícola del terme municipal de Godall, al Montsià. La plantació, composta de fins a 47 plantes en fase adulta, es trobava oculta entre un camp de tarongers. L'operatiu es va iniciar gràcies a la col·laboració ciutadana, que va notificar a la Guàrdia Civil la possible existència d'una plantació de marihuana que estaria dissimulada en un cultiu de taronges.

 

Com a conseqüència de la notificació, es van establir diversos operatius encaminats a la localització de l'explotació agrària, i un cop ubicada sobre el terreny, es va procedir a contactar amb el propietari. Un cop contactat, aquest hauria explicat que desconeixia l'existència de la plantació, ja que els terrenys els hauria cedit per al seu manteniment a un jove de 29 anys, veí del municipi de Santa Bàrbara (Montsià).

 

El treballador de la finca, detingut

En aquest context, el propietari hauria donat permís als agents de la Guàrdia Civil per entrar a investigar l'explotació; on els agents haurien confirmat l'existència de la plantació de cànnabis, la qual estava connectada al sistema de regadiu principal, aplicació de fitosanitaris i adob dels tarongers de la parcel·la. L'operació doncs, ha permès desmantellar una explotació il·legal de 47 plantes adultes, amb un pes de 114 kg, 1 kg de cabdells, i material pel cultiu i elaboració de la mateixa substància.

 

El treballador de l'explotació, al qual el propietari li hauria cedit el terreny, ha estat detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, en referència al cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents; un cop ha declarat a les dependències policials, ha quedat a disposició del Jutjat de Guàrdia d'Amposta.

 

Sis detinguts per tràfic de marihuana al Camp de Tarragona

El passat 28 d'agost, diverses persones d'un mateix clan familiar, van ser detingudes al Tarragonès i al Baix Camp com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal.

 

La investigació s'havia iniciat el març del 2017 quan, arran d'un incident, diversos agents dels Mossos d'Esquadra van trobar fins a tres quilos de cabdells de cànnabis i material específic per al seu cultiu en un habitatge de Castellvell del Camp (Baix Camp).

 

Imatge de les plantes de marihuana, emmagatzemades en una nau de Vila-seca | Mossos d'Esquadra

 

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris