La Guàrdia Civil denuncia una seixantena de pescadors furtius al riu Ebre

Alguns d'ells pescaven en una zona d'exclusió i seguretat de la Central Nuclear d'Ascó
La Guàrdia Civil ha identificat un centenar de pescadors al riu Ebre | cedida

La Guàrdia Civil ha interposat 64 denúncies per pescar il·legalment en diversos punts del riu Ebre el cap de setmana passat. En l'actuació es van identificar 125 persones que practicaven pesca recreativa de forma furtiva o utilitzant mètodes il·legals. La majoria de les infraccions corresponen a la pesca sense llicència federativa, però també es van efectuar 21 denúncies per pescar en horari nocturn, set per capturar peixos amb esquers vius i tres amb canyes no permeses, així com vuit actes per acampar il·legalment dins del riu. A més, els agents també van denunciar cinc persones per pescar en una zona d'exclusió i seguretat de la Central Nuclear d'Ascó.

Les actuacions es van iniciar quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement de diverses pràctiques il·legals relacionades amb la pesca recreativa continental que fins i tot afectaven una zona d'exclusió i seguretat de la Central Nuclear d'Ascó. Així doncs, la Guàrdia Civil va establir diversos operatius, establerts especialment durant el cap de setmana, i van acabar identificant un centenar de persones, de les quals 64 feien pesca recreativa furtiva, utilitzant mètodes il·legals. Després de ser identificats, van ser sancionats per infraccions recollides a la Llei 22/2009 de l'ordenació sostenible de la pesca en aigües continentals de la Generalitat de Catalunya i al Reial Decret que regula el domini públic hidràulic. 

La majoria de les infraccions corresponien amb la pràctica de la pesca recreativa sense tenir la llicència federativa, però també es van posar 21 denúncies per pescar en horari nocturn, 7 per pescar amb esquer viu, 5 per pescar en una zona d'exclusió i seguretat, 3 per pescar amb més canyes de les permeses i 8 per acampada il·legal dins del curs del riu. Totes les sancions s'han posat en coneixement del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat.

"Urgent: Una persona ferida greu en un accident a la TP-2125, al Baix Penedès" "Urgent: Troben un cadàver flotant al riu Ebre"