Imatge d'una de les plantacions de marihuana trobades

La Guàrdia Civil desmantella una plantació de marihuana oculta en una casa a la partida Freixa de Valls

S'ha detingut una persona de 48 anys, de nacionalitat sèrbia, i ha ingressat a la presó

La Guàrdia Civil ha desmantellat una plantació de marihuana de 2.200 plantes en una casa de Valls i ha detingut una persona de 48 anys, de nacionalitat sèrbia. L'acusat ha ingressat a la presó com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de corrent elèctric.

La investigació va començar a finals d'estiu, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement d'una informació relacionada amb el cultiu de marihuana a l'interior d'un habitatge de la partida Freixa. Després de diversos operatius, va ser descobert un habitatge aïllat sense cap tipus d'activitat quotidiana, que estava custodiat permanentment per dos gossos de presa de raça rottweiler. A l'exterior, hi havia diversos elements relacionats amb el cultiu "indoor" de marihuana. 

Així, durant el matí de divendres 6 de novembre, es va establir un dispositiu policial per entrar i registrar l'entrada l'habitatge. Quan les persones de la comitiva judicial intentava accedir al recinte, els dos gossos de presa van atacar-les i va ser necessària la intervenció d'efectius de Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil. Un cop a l'interior, es va comprovar que no existia cap tipus d'accés a la planta superior ni al soterrani, fins que al passadís va ser descobert un armari simulat des del qual s'accedia tant a la planta superior com a soterrani de l'habitatge.

A la planta superior va ser descoberta una plantació de 1.050 plantes de marihuana en diferents estats de creixement, així com una habitació dedicada a assecador de la substància, on es van localitzar 355 grams de cabdells. Al soterrani es va descobrir un accés a una altra plantació composta per 1.150 plantes en estat òptim de recol·lecció, així com una infraestructura amb sistemes de ventilació, il·luminació, control de temperatura i humitat per aconseguir un cultiu en òptimes condicions.


Comentaris