Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil de Terol deté tres persones a Tarragona per tràfic de drogues

Els arrestos s'emmarquen en l''Operación Salento', que ha desmantellat completament una organització que actuava a la província aragonesa

La Guàrdia Civil de Terol ha detingut tres persones a Tarragona com a presumptes autors de delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal. Aquests arrestos s’emmarquen en la segona fase de l’anomenada ‘Operación Salento’. Segons ha informat el cos policial en una nota de premsa, la primera fase d’aquest operatiu es va dur a terme durant el mes de març i va acabar amb la desarticulació d’un grup criminal establert a la província de Terol i que es dedicava al cultiu de marihuana en diverses localitats de la zona.

En aquell moment, efectius de la Guàrdia Civil van detenir onze persones com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, dos delictes de defraudació de fiscal de fluid elèctric i pertinença a grup criminal. Les localitats on es van produir els arrestos van ser Sarrión, Cella, Terol i el barri pedani de Valdeconejos (Escucha).

A més, es van fer diversos registres en plantacions ‘indoor’, en les quals es van comissar fins a 32 quilos de cabdells de marihuana en procés d’assecatge, 1.317 plantes en diferents fases de creixement i elements necessaris per al seu cultiu, elaboració i distribució, com ara humidificadors, sistemes de climatització, torretes, productes per germinar llavors, acceleradors del creixement i adobs especialitzats, juntament amb diners en efectiu i una arma d’aire comprimit. La Guàrdia Civil va apuntar que el valor de les substàncies estupefaents intervingudes hauria estat, al mercat, al voltant dels 50.000 euros.

Un habitatge a Tarragona

Seguint amb les investigacions de l’’Operación Salento’, els agents de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Terol van localitzar un habitatge a la província de Tarragona i que era emprat com a plantació ‘indoor’ per tal de donar continuïtat a l’activitat il·lícita de cultiu i elaboració de marihuana, ja que les persones vinculades amb aquest espai mantenien relació amb els detinguts durant la primera fase de l’operatiu.

Després de dur a terme un exhaustiu registre domiciliari, els guàrdies civils van localitzar a la demarcació tarragonina 3,815 quilos de cabdells de marihuana, 215 plantes, 945 grams d’MDMA, a més de 675 euros en efectiu. Tant les persones detingudes, els efectes intervinguts, com les diligències instruïdes han estat posats a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Terol. Amb aquestes actuacions es dóna per tancada l’’Operación Salento’.


Comentaris