Investiguen dos veïns de Valls per robar 300 quilos de garrofes d'una finca privada

La Guàrdia Civil va enxampar-los amb cinc sacs de garrofes després de rebre la denúncia d'un propietari
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil després d'intervenir un vehicle amb sacs de garrofes recollides sense permís | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil ha pres declaració a dos homes investigats per un presumpte delicte de furt. Els dos individus, veïns de Valls, estaven recollint garrofes d'una finca privada del terme municipal sense l'autorització del propietari. Els fets van tenir lloc a principis d'aquesta setmana, quan els agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil van rebre l'avís del propietari d'una finca que aquell mateix matí li havien robat uns 300 quilos de garrofes d'una finca privada de Valls.

 

Així, agents de la Guàrdia Civil van iniciar un dispositiu de recerca per una zona rural propera a la finca on s'havia comès el furt. En un dels camins d'accés a una altra finca, els agents van localitzar un vehicle amb dues persones a dins i, a la part del darrere, 5 sacs amb garrofes que estaven mig amagats. La Guàrdia Civil va identificar els ocupants del vehicle i van comprovar que dins del sac hi havia garrofes, possiblement collides durant aquell matí en una finca privada sense autorització del propietari. Aquesta quantitat robada de fruits està valorada en més de 1.000 euros.

 

El propietari de la finca va formalitzar la denúncia del furt i la Guàrdia Civil va prendre declaració als dos investigats, dos homes de 43 i 51 anys veïns de Valls, per un presumpte delicte de furt, ja que havien recollit 300 quilos de garrofes d'una finca privada sense l'autorització de l'amo.

 

Els robatoris de garrofes, en augment

En aquesta època de l'any creix la preocupació dels pagesos i les cooperatives pel robatori d'aquest fruit. El cap de setmana passat els Mossos d'Esquadra van detenir un home i una dona de Cambrils que van agredir un pagès de Riudoms quan robaven garrofes de la seva finca.

 

La víctima va sorprendre els lladres mentre recollien garrofes de la seva finca a la partida del Font de Ros, i els va dir que deixessin el sac que havien recollit. Els lladres, però, s'hi van negar i quan el propietari va insistir, el lladre va agafar-lo pel coll i el va fer caure a terra. Finalment, els lladres van poder fugir però una patrulla dels Mossos els van interceptar a l'N-340 a Cambrils i van ser detinguts. Són un home de 35 anys i una dona de 42 anys detinguts per un presumpte delicte de robatori amb violència i intimidació.

 

També et pot interessar