Arbre caigut a Reus.

La ventada causa diversos problemes a Reus amb ratxes de més de 120km/h en alguns punts

El 112 ha rebut més d'una quarantena de trucades de la capital del Baix Camp

El temporal de vent s'està fent notar, i de valent, al Camp de Tarragona. Les ratxes de vent han arribat fins als 130km/h a Valls i a la Riba, les dades recollides fins ara més elevades, però a la ciutat de Reus també hi ha molts problemes a causa del temporal. Els contenidors escampats pels llocs més inesperats estan sent una constant durant tota la jornada, juntament amb branques i arbres caiguts, petits despreniments de façana i un seguit de successos que estan fent anar de corcoll els Bombers de la Generalitat, ProteccióCivil i la Guàrdia Urbana de Reus.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Extremar la precaució és essencial fins que no passi aquest episodi de fortvent, i és que a la ciutat de Reus s'han arribat a registrar ratxes de fins a 121km/h a la zona de Mas Iglesias. Altres dadesmàximes recollides han estat els 101 km/h a la zona nord de Reus o els 93 km/h al centre de la ciutat. La Guàrdia Urbana de Reus, fins a les 17.00 hores, ha hagut de fer més d'una seixantena de sortides per incidents relacionats amb la ventada. A la resta del Baix Camp també s'han registrat ratxes molt intenses83 km/h a Riudecanyes106 km/hMont-roig del Camp o els fins a 118 km/h a Almoster.

Efectes del vent a Reus.
A l'avinguda Jaume I de Reus els bombers han hagut d'actuar per un despreniment. | Ivan Compte

El 112 rep més de 40 trucades pel vent a Reus

De moment, per sort no s'ha hagut de lamentar cap desgràcia ni incidència destacada a banda dels típics arbres caiguts, cotxes que han rebut l'impacte de contenidors i branques o petits despreniments de façana, però la tensió es palpa en l'ambient i al 112 han rebut fins a les cinc de la tarda d'aquest dilluns 42 trucades des de Reus, només per darrera de la ciutat de Barcelona (145).