Dos joves fan malbé dos reclinatoris del Santuari de Misericòrdia de Reus

Van entrar la temple el diumenge la vespre
Els vàndals van forçar la porta d'entrada al Santuari de Misericòrdia de Reus | cedida

El Santuari de Misericòrdia de Reus va patir un acte de vandalisme el vespre de diumenge passat, 14 de juny, quan dos joves van fer destrosses a diversos elements patrimonials del seu interior. 

Segons avança el 'Diari de Tarragona', els nois van forçar la porta del temple i es van dirigir cap a dos reclinatoris de fusta artesanals que fa anys servien com a guardiola on la gent donava almoina. Actualment, aquesta part dels reclinatoris està buida i tan sols és decorativa. Tot i això, els nois van intentar forçar-los, en va. 

En la maniobra d'intentar obrir la guardiola de fusta, els nois van acabar trencant una part dels reclinatoris. Finalment, els vàndals van acabar sortint del santuari amb les parts trencades dels agenolladors, moment en què dos agents dels Mossos d'Esquadra els van veure. La policia els va donar l'alto, però els nois van acabar fugint per un camí proper al santuari.

Mentre fugien, a un dels joves li va caure un tros de fusta trencat, que els Mossos van poder recuperar. L'altre tros de fusta va ser trobat per un veí aquest dilluns.

L'encarregat de manteniment del santuari ja havia donat l'avís al 112 quan els dos agents dels Mossos van tornar al temple amb el tros que havien trobat. El cas ha passat a la Unitat Central de Patrimoni dels Mossos d'Esquadra, i la investigació està oberta per tal de trobar els dos autors del robatori i dels danys provocats als reclinatoris, que són patrimoni religiós.

"Indignant: Atropella un nen petit i es fuga a Reus" "Rebenta la porta i entra a robar a una administració de loteria de TGN"