Dos detinguts per un 'bosc' de marihuana amb més de 6.000 plantes a tocar del riu Gaià

La investigació es va iniciar després d'una intervenció a la mateixa zona on es van comissar més de mil plantes i que a més aprofitaven l'aigua del riu
Imatge de la plantació descoberta a tocar del riu Gaià. | TarragonaDigital
 

Els Mossos d'Esquadra continuen amb la seva intensa lluita contra el cultiu de marihuana a les comarques de Tarragona i les darreres víctimes han estat dues persones a la Conca de Barberà. Concretament, el passat 2 de juliol, els agents de la policia catalana van finalitzar una investigació que es va allargar mesos amb la detenció de dos homes com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública

Tot va començar quan el passat mes d'octubre els mossos van intervenir una plantació d'unes 1.100 plantes de marihuana en una finca situada a tocar del riu Gaià, en una zona coneguda com a Molí del Rei, a Santa Perpètua de Gaià, un nucli que pertany a Pontils. En aquesta finca es va localitzar un cobert amb tubs de plàstic per assecar cabdells i una estació de bombeig per extreure aigua del riu i poder regar la gran plantació.

Després d'aquesta descoberta, es va obrir una investigació per identificar els responsables de la plantació i, passats uns mesos, els agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de l'Alt Camp-Conca de Barberà, van poder comprovar que s'havia cultivat una altra plantació al mateix espai. Després d'uns mesos de treball, el passat 2 de juliol es va poder identificar els responsables, els quals van ser enxampats quan feien tasques de jardineria i cuidant la plantació de marihuana.

Els Mossos d'Esquadra van procedir a la detenció dels dos homes, de 25 i 36 anys i nacionalitat albanesa, els quals van passar a disposició judicial al Jutjat en funcions de guàrdia de Valls. El jutge va decretar el seu ingrés a presó.

 

Un nou 'bosc' de marihuana a les comarques tarragonines

L'extensió d'aquesta nova plantació complia amb el perfil que els Mossos d'Esquadra alerten que s'ha estès al territori, ja que es tractava d'una plantació de marihuana d'uns 400 metres quadrats i 6.498 plantes d'uns 120 centímetres d'alçada, totalment professionalitzada amb una estació de bombeig per extreure aigua del riu i abastir així la plantació.

A més, en un petit terreny a un nivell inferior de la plantació també es van comissar 18 safates amb 2.016 esqueixos destinats a ser utilitzats al camp de cultiu per substituir les plantes que s'anaven arrencant.

  

"Ara mateix: Perillós incendi a tocar de la vil·la romana de Centcelles" "Reus: Expectació a Mas Iglesias per la presència dels serveis d'emergència"