Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

FOTOS

Santa Tecla 2019: les imatges de 37a Mostra de Folklore Viu

L'abocador il·legal del barri de la Floresta de Tarragona comença a desaparèixer

L'associació de veïns del barri, així com les de l'Albada i Parc Riuclar, han desconvocat la manifestació prevista per aquest dissabte que volia reivindicar la neteja
El personal de l'Ajuntament comença a netejar l'abocador il·legal de la Floresta. | TarragonaDigital

 

L'abocador il·legal del barri de la Floresta de Tarragona ha començat a desaparèixer. Personal de neteja de l'Ajuntament ja està treballant en aquesta zona, que havia acumulat tones de brutícia de tota mena des de feia anys. Feia mesos que els veïns denunciaven l'entrada de camions i furgonetes que abocaven de manera descontrolada restes d'obres, electrodomèstics i fins i tot un patí de platja. Ara, l'entrada als solars s'ha tancat amb barreres de formigó i s'està retirant la brossa

 

La regidora de Neteja de l'Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez (PSC), s'havia compromès amb les associacions de veïns de la Floresta, l'Albada i Parc Riuclar que començaria a netejar els solars convertits en abocadors aquesta setmana. Aquest dimecres, el personal de neteja del consistori va arribar al lloc i va començar a treballar. 

 

La manifestació del dia 20 d'octubre, desconvocada

Les associacions de veïns de la Floresta, l'Albada i Parc Riuclar havien convocat per aquest dissabte, 20 d'octubre, una manifestació. L'objectiu de la mateixa era reclamar la neteja immediata del PP9. Després de veure com la regidora de Neteja complia amb la seva promesa, les entitats veïnals han desconvocat la marxa, que havia de travessar la T-11 des de la Floresta fins a Parc Riuclar. 

 

Les associacions han celebrat l'arribada del personal de neteja de l'Ajuntament, però ja han manifestat al consistori que no es relaxaran. «Els barris us estem vigilant», deien molts veïns a través de les xarxes socials. Els ciutadans ja han demostrat, doncs, que seguiran reivindicant-se si les promeses fetes des del Palau Municipal no es compleixen

 

El PP9, uns solars convertits en abocadors il·legals

L'abocador il·legal que ha centrat la lluita veïnal a la Floresta en els darrers mesos estava ubicat a l'anomenat Pla Parcial 9, un conjunt de solars buits i sense urbanitzar. S'allarguen des del barri fins al complex comercial de les Gavarres i acumulaven tot tipus de deixalla.

 

Tal com van denunciar les associacions de veïns, camions i furgonetes entraven als terrenys del PP9 per buidar la seva càrrega. Per aquest motiu, era habitual trobar als solars restes de runa, materials diversos utilitzats per la construcció, pneumàtics, electrodomèstic i brossa convencional. Ara, unes barreres de formigó impedeixen l'entrada dels vehicles a la zona.

Caldrà esperar per saber si la neteja es manté, un fet que només es complirà si regna el civisme entre els ciutadans i l'Ajuntament compleix les seves funcions. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris