NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

Veïns de Ponent preveuen mobilitzar-se per «l'abocador il·legal descontrolat del PP-9»

Des del grup municipal d'ERC, els primers en denunciar la situació, avancen que «continuarem treballant per acabar amb un problema que el govern PP-PSC no és capaç de solucionar»
Estat actual d'un dels espais que conformen el PP-9, a tocar del barri de La Floresta | FACEBOOK/A V La Floresta

 

Els barris tarragonins de Parc Riu clar, La Floresta i l'Albada comencen a estar desesperats respecte a la situació que es viu al Pla Parcial 9 (PP-9), una de les zones d'expansió del pla d'ordenació urbanística municipal de Tarragona, que limita amb cadascun d'aquests barris. El PP-9 s'ha transformat en un abocador il·legal que, tal com el defineix el portaveu del grup municipal d'ERC a l'ajuntament de Tarragona Pau Ricomà, la primera formació política en denunciar públicament la situació, «s'ha descontrolat».

 

Els perfils oficials a xarxes socials de les diferents associacions de veïns afectades recullen el malestar d'aquests davant d'una situació que defineixen com «una autèntica vergonya». Així mateix, apunten que la solució passaria per «tancar les entrades, que encara n'hi ha tres obertes, i netejar tot el que van prometre». També han explicat, a TarragonaDigital, que «els tres barris estem en converses i ens mobilitzarem, encara no hem decidit com, però ho farem». Preguntats sobre si la solució seria organitzar patrulles veïnals que controlin els accessos, tal com s'apunta a les xarxes socials, s'ha respost que «encara no hi ha res decidit». Les àrees competents de l'equip de govern municipal per fer front a aquesta situació són neteja, en major grau, i mobilitat. 

 

La posició d'Esquerra Republicana

A començaments del passat mes d'agost, l'existència de diferents tipus d'abocadors il·legals arreu Tarragona, denunciada per Esquerra Republicana, fou motiu d'un dur enfrontament polític entre els independentistes i el PSC. En una inusual intervenció pública el president del PSC de Tarragona, Santiago Castellà, sense presència al consistori municipal, va sortir en defensa de l'equip de govern i va definir la denúncia d'ERC com «fake news», acusant-los de «deteriorar la política municipal i generar alarma i ocultar la realitat». Pau Ricomà, portaveu republicà tarragoní, s'hi va tornar replicant que «els fets són tossuts. És evident que els veïns dels barris de Tarragona veuen que l'Ajuntament no protegeix i valora el seu espai públic com toca. Si el PSC fes la política des del carrer, i no des dels despatxos, no cometria aquestes pífies».

 

Sobre la situació actual de l'abocador al PP-9, i a preguntes de TarragonaDigital, Ricomà ha manifestat que «malauradament és un tema que està descontrolat, respecte al qual seguim insistint. Els veïns estan absolutament indignitats i nosaltres compartim la seva indignació i treballem per acabar amb aquest problema que es reprodueix a altres indrets de la ciutat per la manca de capacitat i interès del govern PP-PSC per afrontar-lo».

 

Situació de l'abocador al PP-9 de Tarragona el cap de setmana del 2 i 3 de setembre | FACEBOOK/A V La Floresta

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris