NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

EN DIRECTE

⛈ A les portes d'una perillosa gota freda a Tarragona

Absolta l'acusada de llençar un gos per la finestra d'un tercer pis a Tarragona

Durant el judici no es va poder demostrar que fos ella o un altre inquilí de l'habitatge
Absolta l'acusada de llençar un gos per la finestra d'un tercer pis a Tarragona | Google Maps

 

 

Una dona que havia estat inicialment condemnada per llençar un gos des de la finestra de casa seva, ha estat absolta després que el recurs d'apel·lació de la defensa fructifiqués; En el judici no s'ha pogut demostrar si va ser ella o un altre inquilí de l'habitatge qui matés l'animal.

 

Els fets van succeir el 27 de maig del 2014, quan a les 21.35 hores diversos testimonis van veure com un gos era defenestrat des d'un tercer pis d'un bloc de pisos del carrer Riu Llobregat, al barri tarragoní de Campclar. L'animal va patir greus lesions i en poques hores va perdre la vida, sense que els veterinaris poguessin fer res per evitar-ho. A més a més, es va poder comprovar que l'animal es trobava esquelètic, un fet que provaria que no tenia una vida precisament fàcil amb els seus amos.

 

Absolta després de ser condemnada inicialment

Com a conseqüència dels fets, el Jutjat Penal número 3 de Tarragona va condemnar l'acusada a set mesos de presó per un delicte de maltractament d'animal domèstic; una condemna de la qual ja s'havia lliurat, ja que va quedar en suspensió pel mateix jutjat si no cometia cap delicte en els dos anys i set mesos posteriors.

 

D'altra banda, els advocats defensors van presentar un recurs d'apel·lació, al·legant que durant el judici no va quedar explícitament provat que fos l'acusada la que llencés el gos per la finestra, ni tan sols que es trobés a l'habitatge. Tot i que uns joves van declarar haver vist que era l'acusada la responsable dels fets, el jutge va tenir més en compte d'altres testimonis que van declarar no saber si hauria estat ella o la seva parella qui hauria llençat l'animal, afegint el fet que el propietari de l'animal seria precisament la parella d'aquesta.

 

Finalment doncs, l'Audiència de Tarragona ha absolt l'acusada; una sentència polèmica, ja que uns testimonis joves sí que l'haurien identificat com a autora dels fets, i en tot cas, estaria demostrat que el gos hauria estat intencionadament defenestrat, «amb la intenció d'atemptar contra la vida de l'animal».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris